5000-7000 TL bandında darbeli akülü matkap önerisi

İyi forumlar. Bu bütçelerde ne önerebilirsiniz? Uzun ömürlü olmalı ve yeri geldiğinde kolon dahi delebilecek güçte olmalı, teşekkür ederim.

Merhabalar.
Yıllardır einhell power x change ürünlerini kullanıyorum.
TP serisi olan bütün cihazları profesyonel seridir.
Başkaları einhell i belki kötüler bilemem ama benim için bir sevda hikâyesine dönüştü.
8 adet 4 amper akü aldım aynı bataryalar 300 küsur ürüne uyum sağlıyor.
Eğer einhell düşünürseniz
TP CD 18/80 li i bl bu ürünü ve yanına 2 adet 4 ah starter kit alırsanız elinizde 2 adet 4 amper akü 2 adet 3 amper hızlı şarj cihazı ve kolunuzu bile kırabilecek güçte canavar gibi bir makina ya sahip olmuş olursunuz.
7 bine yaklaşan bir maliyet olur ve pişman olmayacağınızı umarım.
Ekleme yapmak zorunda kaldım ama aklınızda hep bulunsun duvar delmek heleki beton kiriş kolon delmek şarjlı vidalamanın görevi değildir.
Darbe özelliği olan şarjlı vidalamanın ömrü uzun olmaz ve marka çok farketmez.

Son düzenleme:
evet güzel insan, gerçekten çok gerçekçi birini görüyorum ve imkansızı istiyorsun. hani iş olsun diye küçük küçücük bir google araması yaptım. gördüğüm gerçek rakamlar hani kolonu deler mi bilemem ama sizin bütçeye uygun olanlar gaz beton duvarlarda harikalar yaratır. forumdaki ustalarımın tavsiyelerine her zaman değer veririm ve önemle takip ederim. @Mustafa KABADAYI ustamızın tavsiyesi en uzağa topu atıyor. komşumuz makita almıştı ama fiyatını görünce vazgeçtim. aeg diyecektim fiyat uygun değil. diğer konu mankenlerine bakmadım bile. siz mustafa ustamızın tavsiyesini dikkate alın bence.

Merhabalar.
Yıllardır einhell power x change ürünlerini kullanıyorum.
TP serisi olan bütün cihazları profesyonel seridir.
Başkaları einhell i belki kötüler bilemem ama benim için bir sevda hikâyesine dönüştü.
8 adet 4 amper akü aldım aynı bataryalar 300 küsur ürüne uyum sağlıyor.
Eğer einhell düşünürseniz
TP CD 18/80 li i bl bu ürünü ve yanına 2 adet 4 ah starter kit alırsanız elinizde 2 adet 4 amper akü 2 adet 3 amper hızlı şarj cihazı ve kolunuzu bile kırabilecek güçte canavar gibi bir makina ya sahip olmuş olursunuz.
7 bine yaklaşan bir maliyet olur ve pişman olmayacağınızı umarım.
Ekleme yapmak zorunda kaldım ama aklınızda hep bulunsun duvar delmek heleki beton kiriş kolon delmek şarjlı vidalamanın görevi değildir.
Darbe özelliği olan şarjlı vidalamanın ömrü uzun olmaz ve marka çok farketmez.

Peki bu bütçede kablolu alacağım bir matkap dediğim işlevi yerine getirecek midir?

Beni yanlış anlamayın, uzun ömür istemişsiniz ama elinizdeki diğer aletlerin ne olduğunu bilmeden farklı bir bakış açısı katmak istiyorum. Şu anda piyasadaki çakmaların yüzde 85%i makita tip 18v batarya kullanıyor. Ve performans olarak çoğu orjinalden aşağı kalmıyor. 5-7k'ya matkap almak yerine ben şu şekilde yaptım; piyasada 4lü set satılıyor 3-4k arasına 4lü set aldım. Spiral-delici kırıcı-matkap-somun sökme. Sonra gittim bağ bahçe için budama seti aldım 3k. Sonra bir de aküsüz daire testere alıp 1300TLye seti biriktirdim yine de eklemek istiyorum. Aldığım hiçbir makineden bu da kalitesizmiş deyip pişmanlık yaşamadım.

Yeri gelip duvar delebileceğim bir matkap yerine 4-5 makinelik bir seti tercih ederim. Elimde şu an 5 adet 18v batarya var ve hepsi uyumlu makita tip. Hilti, spiral, matkap, somun sökme, makas, budama testeresi ve daire testerem var. Hepsinin yeri ayrı. Şarj cihazı da 2 adet.

Uzun ömür konusuna gelecek olursak Çoğu makine kömürsüz motora sahip. Bataryaların 3-4 senede kapasitesinin düşüceğinin farkındayım ve 18650 yüksek amper kapasite pillerin fiyatları çok düştü. Elinde hazır BMS ve kalıp olmuş olacak her yerde yapıyorlar yenilemeyi.

Karar senin benim tecrübelerim bu şekilde.

En iyisi alacağımız bu makina ne iş yapacak nerelerde kullanılacak önce onu bilelim

Normal ev kullanımı ancak bazen duvarın içinden geçen demirleri delmem gerekebiliyor. Ryobi'nin 600W'lik bir matkabını kullanıyoruz 15 yıldır ancak darbe özelliği bozulmuş, darbe özelliği ile o demirleri delebiliyorduk.

Anladım konuda bahsettiğim ürün ev kullanımı için de profesyonel kullanım içinde uygundur.
TP serisi olması önem arz etmektedir.
Ayrıca ürünü aldıktan sonra e fatura sı ile birlikte 30 gün içerisinde ürün garantisini 3 yıla motor garantisini 10 yıla çıkarmanız mümkün.
Ben sadece acizane tavsiyede bulunmak istedim herkesin gönlünde bir aslan yatar ama yine son karar sizin.
Beni yanlış anlamayın, uzun ömür istemişsiniz ama elinizdeki diğer aletlerin ne olduğunu bilmeden farklı bir bakış açısı katmak istiyorum. Şu anda piyasadaki çakmaların yüzde 85%i makita tip 18v batarya kullanıyor. Ve performans olarak çoğu orjinalden aşağı kalmıyor. 5-7k'ya matkap almak yerine ben şu şekilde yaptım; piyasada 4lü set satılıyor 3-4k arasına 4lü set aldım. Spiral-delici kırıcı-matkap-somun sökme. Sonra gittim bağ bahçe için budama seti aldım 3k. Sonra bir de aküsüz daire testere alıp 1300TLye seti biriktirdim yine de eklemek istiyorum. Aldığım hiçbir makineden bu da kalitesizmiş deyip pişmanlık yaşamadım.

Yeri gelip duvar delebileceğim bir matkap yerine 4-5 makinelik bir seti tercih ederim. Elimde şu an 5 adet 18v batarya var ve hepsi uyumlu makita tip. Hilti, spiral, matkap, somun sökme, makas, budama testeresi ve daire testerem var. Hepsinin yeri ayrı. Şarj cihazı da 2 adet.

Uzun ömür konusuna gelecek olursak Çoğu makine kömürsüz motora sahip. Bataryaların 3-4 senede kapasitesinin düşüceğinin farkındayım ve 18650 yüksek amper kapasite pillerin fiyatları çok düştü. Elinde hazır BMS ve kalıp olmuş olacak her yerde yapıyorlar yenilemeyi.

Karar senin benim tecrübelerim bu şekilde.
Bahsettiğiniz setleri alınca ilk iş olarak batarya yenilemek gerekiyor çünkü şarjları çok kısa gidiyor ve özellikle matkapları zorlamaya gelmez kafayı dağıtıyor hemen

markalar ve modeller, devir değişti artık etiket markalar bile ne kadar dayanıyor tartışmalı. makita elektrikli el rendesi sanırım kırk yıldır, evet (40) yıldır kullanıyorum. metoba markasını bilir misiniz? sanırım 35 yıl filan oldu 700 veya o aralarda watt olarak hala kullanıyorum. avuç taşlama black decker onunda rahat 30 yılı var. haydi bana şimdi git bir makine al de. zamanında olan steyer, ryoby gibi markalar nerede? burada iş bu günkü esnaflara kalıyor. işi bilen, kullanan. bakın geçen gün bir kaynak makinesi tavsiye edeyim dedim. edemedim fiyat uçmuş. o paraya 3 harfli marketlerde satılanlardan 5-6 tane filan alabiliyorsun. kablolu olanlar yarı profesyonel olmalı. markasına değil kalitesine bakmalı. çakma satılanları almak isterseniz sizi tutan yok
1733165410537.png

fiyatları böyle kaç tane çakma eskitir ben bilemem.

Forum istatistikleri

Konular
129,921
Kullanıcılar
452,824
Son üye
emre Kuzey

Yeni konular

Geri