500V DC Motor kontrolü

malisen171

Üye
Katılım
23 Eyl 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Herkese Merhabalar,

Sahip olduğumuz bir DC motoru gene sahip olduğumuz Siemens Simoreg DC Master ile sürmek istiyoruz. Fakat motor özel bir motor;
Armatür voltajı 500V
Armatür amperi 200A
Alan voltajı 98V...31V
Alan amperi 13,8A...4,4A
Devir 750rpm...1500rpm.

Sürücü değerleri ise bizim Şebeke beslememize göre armatür çıkışı 400V ve 210A.
Teknik olarak bu motoru sürebiliyoruz bunu yaptık.
Bu noktada bizi etkileyecek şeyler neledir?
Bildiğim tek şey armatür voltajına cıkamayacagımız için devirler daha düşük kalacak.
Peki çıkabildiğimiz bu hızlarda yük kaybımız olur mu? Sürücü 200A'i voltaj farkından dolayı verememe gibi birşey yapar mı?

Teşekkürler
Ali
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bence hız kaybı olmaz . Çünkü tek bölge Simoreg sürücülerde 480V dc çıkış alabilirsiniz. 200A çıkış alırsınız. Burada yükün durumu öenmli motor sorun yaratmaz
 
Teşekkürler cevabın için. 4 bölgeli modelini kullanıyoruz, daha yüksek voltajlara izin verir mi diye bende düşündüm fakat sürücünün çıkış voltaj sınırını değiştiremedim. Bunun nasıl yapılabileceği hakkkında bir bilgin var mı? Sadece tek bölgeye özel bir durum değildir herhalde?
 
Sürücünün muhakkak bir kullanım kitabı vardır ordan manueline bakarak yapabilirsiniz.Bizde eurotherm driver var alog bir sürücü üzerindeki dip siwiçlerinden ayarlayabiliyoruz ama motor yüksüzken ayarloyoruz
 
DC motorlarla ilgili başımıza gelen bir olayı tecrübeyi anlatayım( bizim dc sürücümüz açık tip ve eski idi ,parametre ayar vs yok idi)
Alan voltajını sıfıra düşürdükçe motorun aşırı derecede hızlandığını hatta kendini parçalayacak derecede hızlandığını gördük.
Dikkat edilmesi gereken önemli bir konu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,850
Mesajlar
920,987
Kullanıcılar
450,955
Son üye
bekobrky123

Yeni konular

Geri
Üst