Panel tam verimde çalıştığı saatlerde akü için fazla voltaj ve amper gönderimi yapıp akünüzü kısa süre içinde bitirebilir.Merhaba 50w mono Panel e sarj unitesi atmadan direk 12v20a aku ye baglanti yapsak sağlıklı olurmu ?
akü voltajını takip edersen 13 volta geldiğinde paneli ayırırsan olabilir. unutursan akü aşırı şarza maruz kalır. zararlı olur.
arkadaşınız aküyü ara sıra kullandığından (deşarz ettiğinden) bozulmamış olabilir.Bir arkadasimiz direk panelden akuye baglamis zararli olacağını soyledim ama israrla hic bir sorun olmayacağını bu sekilde kullandigini soyluyor detayli bilgi almak icin sormustum ayrima felab yapmiyor direk bagli
12 volt 7 amper bir akum vardi. Bu dediğiniz konuyu bir amatör radyocularin sayfasında okumuştum.
Elimde 5 watt bir Panel vardi. 250 ma akim veriyordu. Bu paneli akuye doğrudan bağladım.
Sonuç aku 1 hafta sonra bozuldu.
Sizede tavsiye etmiyorum. Mutlaka regulator kullanın.
muhtemelen o şekil de gündüz şarj edip gece aküden sürekli ışık yakıyor o şekilde olunca bozulma olmamıs zannedersemarkadaşınız aküyü ara sıra kullandığından (deşarz ettiğinden) bozulmamış olabilir.