55 KW dc motorun yerine kaç KW AC motor takabilirim

Merhaba,
DC motor ile yaptığınız devir kontrolünü , aynı güçte AC motoru motoru sürücü ile kumanda ederek yapabilirsiniz.
Extruderler için genellikle DC motor kullanılıyor benim gördüğüm kadarı ile.Çünkü akış miktarının stabil olması çok önemlidir bu cihazlarda. (yani devir düşüp yükselmeyecek kendi kendine)
Fakat günümüzde Ac motor sürücüleri de aynı işi rahatlıkla yapabilecek özelliklere geldi.
Eğer tork konusunda endişeniz varsa koyacağınız motor ve sürücü gücünü bir miktar daha yüksek tutun
(ki bu sürücülerde de tork kontrolü yapılabiliyor genellikle )

Extruder motorları uzun süreli çalışmaları ve çoğu kez çekilen malın kalınlığına göre düşük devirlerde kullanım nedeni ile aşırı ısınmayı bertaraf etmek üzere dizayn edilmiş fan soğutmalı ve yüksek ısıya dayanıklı motorlardır.
Sizin açınıdan asıl önemli sorun;bu durumu gözardı etmeden öncelike koyacağınız motorda oluşacak bu aşırı ısınmayı gidermenin bir yolunu bulmaktır.
iyi çalışmalar
 
Önceki yazıma şunlarıda ilave edebilirim.
1. DC motor maliyeti yerine seçilecek ikikat daha büyük AC motordan daha pahalı değildir. ( iki kat büyük olsada aynı rejimi sağlamaz.)
2. DC motor bakım ister ( sadece kömürlerine bakarsınız gerisi temizlik.)
3. AC motor iri gövdeli ve soğutma sistemli olacak. Filtre ve rulman bakımı yapacaksınız. Motoru uygulaya-
bilmek için mekanik yapıyıda revize edeceksiniz.
4. AC motorda biraz daha fazla elektrik faturası ödeyeceksiniz.
5. Yeni DC motor alacaksanız Leroy Somer alın Rahat uyuyun.(firma ile alakam yok ama garantisi benim.)

Kolaygelsin İyi çalışmalar,
 
kontaktorlerın hangıs kac kw lık motroa gıder ayrıntılı olarak msn e posta olarak atarsanaız sevınırımmm
 
Eğer sürcü ile birlikte kullanırsan 55 kW'lık dc motorun yerine, 55 kW'lık AC motor kullanabilirsin. Çünkü milden aldığın güç değişmez.
Ayrıca AC motorun encoder'lı olması lazım, alacak olduğun sürücü ve motor aynı marka olusa işin kolaylaşır. Motor ve sürücü arasındaki mesafen 100 metreyi aşıyorsa arada kullanacak olduğun kablo mutlaka ekranlı olması gerekecektir.
 
neden dc motordan vazgecmek istedigini yazmamissin........
Ben 10 dan vazla motoru ac ye cevirdim, bunlar kucuk motorlardi, genel olarak %50 buyuk gucte sectim, simdiye kadar bir sorun yasamadim, ancak dozajlama yapiyorsan dc den vazgecme derim, halen 12,9,37kw dc motorlarima gozum gibi bakiyorum,
yasadigim sorunlar:fircalarin asinmasi,takonun fircalari, kaplini,kaplin kamasi,,
AC motorda boyle bir uygulamada basina is alirsin derim, motor encoderli olacak, harici sogutmali olacak, muhtemelen frenli, bide bu motoru yedeklemen gerekecek, bu buyuklukteki motor fiyatlari neredeyse motorla ayni,
saygilar
 
bir dc motorun gücü 55 kw ise bu demektirki bu motor karsısındaki 55 kw lık bir mekanik gücü karşılayabilir.bu motor yerine yine ac 55kw'lık bir motor frekans kontrollü hız değiştirme cihazıyla sisteme uyum sağlanır diye düşünüyorum.
 
artık dc motormu kaldı... artık vektör kontrollü sürücülerle en düsük hızlarda yüksek torklar saglanabiliyor..artık herkez dc motorları terk ediyor..biz piyasada cok iş yapıyoruz..kagıt ve paketleme sektöründe son 2 senedir degistirdigimiz dc motorun sayısı yok..maliyeti ve bakımı daha iyi..yedek parca sıkıntısı yok..sürücü ayarları basit ve makrolar halinde...tek sorun düsük hızlarda ısı problemi onuda en kötü ihtimal kücük bir fan motoruyla halledilir.devir servo ve ac sürücülü asenkron motor devri...
 
peki 1000kw DC motor AC ye çevirmek istesek ve devamlı bu motorda 100 Devir istesek yüke bindiğinde de nasıl bir AC motor kullanırız arkadaşlar.
 
Bu dediğin özel bir durumdur. Yani 1MW lık motor 100 devir sabit olucak ise motorun devir kontrollü değilde daha ucuza gelecek olan yumuşak yol verici ile çalışması hem kalkınmasında hemde maliyette ucuzluk sağlar ayrıca motorun harici soğutmalı olmalı, tabi devir değeri çok standart dışı bir sargıyla 100 rpm olur ancak. Düşününce bu motor bir pervanemi acaba diyor insan
 
arkadaşım aynı olay benim başıma geldi 55kw ac 2800devirin çalıştığı yerde 48,5 1400 devir dc çalıştıramadım.yani istediğim olmadı.şimdi 75kw 3000 devir ile işimi halledeceğim fakat uygulama farklı.yalnız öğrendiğim dc motorunundan acmotor %60 büyük olması gerekiyormuş.yük altında kalkıyorsa eğer.uygulamaya görede değişiyor.kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,063
Mesajlar
932,654
Kullanıcılar
453,044
Son üye
alicigdem

Yeni konular

Geri
Üst