bende 3 kw lık bir alternatör buldum buna kaç metre uzunlugunda bir kanat gerekir acaba
2.5 - 3m kanat boyu uygundur..
birde benim sistemim on grid olucak bulundugum mekan bakımındanda sürekli rüzgar alan bir yerdeyim ve deniz kenarında bu sizin yaptıgınız sistemde kanat açıları hıza göre degişiyormu
on-grid inverter ile ürettiğiniz elektriği doğrudan şebekeye uygulayabilirsiniz, hatta bu inverterlerin bazıları kullanmadığınız elektriği şebekeye hediye etmenizide engeller... amacınız ürettiğiniz elektriği kullanmadan satmak veya fazlasını satmak ise, çift yönkü sayaç taktırmanız ve bunu ilgili
Elektrik kurumuna bildirmeniz gerekiyor..
Kanat ucu hizlarının 180-220 km hızları aşmamasını tavsiye ederim, buda kanat boyu (rotorun yarıçapı)3m olan türbin için kanat uc hızı 160d/d da 181km/h demektir.. Kuvvetli rüzgarlarda, hem türbin yapısına, hemde alternatöre zarar verebilirsiniz, bunun için kanatlara açı hareketi verilerek, rüzgarın kanat üzerinden döndürme etkisi azaltılarak akıp geçmesi sağlanabilindiği gibi türbinin rüzgar yönüne dik gelmeyecek şekidede çevrilebilir...
NOT: Rüzgar türbinlerinde bana göre en önemli nokta, Her bir kanadın, aynı ağırlıkta, balansları alınmış, hücum açıları ve şekillerinin tıpa tıp birbiri ile aynı olması gerektiğidir.. kısacası titreşimsiz saat gibi çalışması mecburidir..
Kolay gelsin..