İnsanlar bu malzemelerin peşindeyken ben deniz ise lavabonun altına gırtlak boru alsammi diye düşünüyor ve yerinden çıkan 2 prizi yerine takmaya üşeniyorumBu hesaplar forumda defalarca yapıldı. Özet geçelim;
4 adet 550 watt Panel yaz mevsiminde günlük yaklaşık 5-7 kw enerji üretir. Kış aylarında düşer, ihtiyaç da düşer. Bulunulan bölgeyi bilmiyorum. İstanbul'da normal low-flost buzdolabım, wattmetre ile ölçtüğümde 24 saatte 1kw'ye yakın enerji tüketmişti. Kış aylarında enerji üretimi dramatik şekilde düşer. Kış döneminde enerji tüketiminize göre panelleri güneşi görecek şekilde daha dik hale getirmelisiniz. Yetmezse sistemle dengeli ek paneller ilave edilmeli. Yani 2 adet daha olabilir. Böylece 3 grup panel olur.
Bahsi geçen paneller 24 volt'luktur ve 48 volt'luk inverter için ikişer halde seri grup bağlanmalı ve bu 48 volt gruplar birbiri ile paralellenmeli. Bu sebeple mc4 paralelleme konnektörleri üçlü ya da dörtlü seçilebilir. Daha sonra üçüncü ve dördüncü grup panel kolayca ilave edilebilir.
Akülere gelince, 400Ahx12x0.80=3840 watt teorik kullanılabilir enerji depolayabilirler.
Özetle elinizdeki malzeme ile kurulacak sistem işinizi görecektir. İlaveye gerek yoktur.
Bunlar düşünülerek akü ilave edilecekse 48 volt için 4 akü daha alabilirsiniz. O halde uzun süre lebeke ulaşmazsa bile ihtiyacınızı görür. Tabi solar sistemde, ketil, fırın, klima, elektrikli soba gibi yükseksek akım çeken cihazları kullanmazsanız!
İyi ki özet dedik ha.
tanrı kimseye adil davranmaz, bak bana iki tane sökülmüş prizim var hala elimi sürmedi (biri 10 yıldır çıplak, kapağı bile yok) mutfağı su basmasaydı o dediğin gırtlak hortumu nah değiştirirdim. mecburiyet her şeyi yaptırıyor. günde 1,55 $ ekstra gelirim var + emekli maaşı+ kira ve Elektrik parası yok+ internet ve netflix kızımdan. belamı mı arayayım?İnsanlar bu malzemelerin peşindeyken ben deniz ise lavabonun altına gırtlak boru alsammi diye düşünüyor ve yerinden çıkan 2 prizi yerine takmaya üşeniyorumboşa mı geçti ömür ne
Konu sahibinden özür diliyorum öncelikle . Dağıtmak gibi oldu ama fazla baltalamayacagiz.tanrı kimseye adil davranmaz, bak bana iki tane sökülmüş prizim var hala elimi sürmedi (biri 10 yıldır çıplak, kapağı bile yok) mutfağı su basmasaydı o dediğin gırtlak hortumu nah değiştirirdim. mecburiyet her şeyi yaptırıyor. günde 1,55 $ ekstra gelirim var + emekli maaşı+ kira ve Elektrik parası yok+ internet ve netflix kızımdan. belamı mı arayayım?
dediğim gibi, tanrı insanlara adil davranmıyor ama böyle bıkkın, yılgın günlerinde sakın kendine bakma. sadece çocuklarına bak. ben de yaşadım o günleri. o zor günleri. 1999-2000 krizinde 2,5 yıl işsizdim. yokun ne olduğunu çok iyi bilirim. iş bulup kendimi toparladığımda kızımı hamburger yemeğe götürür sadece ona menü alırdım. kim hakkımda ne derse desin. asla 4x4 biri olmadım, hatta iyi sayılacak bir baba bile olmadım. yokluğu da gördüm, varlığı da. şimdi orta karar gidiyorum. ve hala onun geleceği için bir iki çivi hazırlamaya çalışıyorum. kendini şarj etmek istiyorsan çocuklarını kokla, onlara sarıl. gerisi gelir merak etme.Konu sahibinden özür diliyorum öncelikle . Dağıtmak gibi oldu ama fazla baltalamayacagiz.
Sayın ustam vallahi parasında değilim hiç birşey yapmak gelmiyor içimden . Enerjiyi erittim heralde
Cevap icin tesekkurler. Bu isi tam 5 yildir erteliyorum ve anca yapmaya karar verebildim ben de sizlerden farkli degilimBu hesaplar forumda defalarca yapıldı. Özet geçelim;
4 adet 550 watt Panel yaz mevsiminde günlük yaklaşık 5-7 kw enerji üretir. Kış aylarında düşer, ihtiyaç da düşer. Bulunulan bölgeyi bilmiyorum. İstanbul'da normal low-flost buzdolabım, wattmetre ile ölçtüğümde 24 saatte 1kw'ye yakın enerji tüketmişti. Kış aylarında enerji üretimi dramatik şekilde düşer. Kış döneminde enerji tüketiminize göre panelleri güneşi görecek şekilde daha dik hale getirmelisiniz. Yetmezse sistemle dengeli ek paneller ilave edilmeli. Yani 2 adet daha olabilir. Böylece 3 grup panel olur.
Bahsi geçen paneller 24 volt'luktur ve 48 volt'luk inverter için ikişer halde seri grup bağlanmalı ve bu 48 volt gruplar birbiri ile paralellenmeli. Bu sebeple mc4 paralelleme konnektörleri üçlü ya da dörtlü seçilebilir. Daha sonra üçüncü ve dördüncü grup panel kolayca ilave edilebilir.
Akülere gelince, 400Ahx12x0.80=3840 watt teorik kullanılabilir enerji depolayabilirler.
Özetle elinizdeki malzeme ile kurulacak sistem işinizi görecektir. İlaveye gerek yoktur.
Bunlar düşünülerek akü ilave edilecekse 48 volt için 4 akü daha alabilirsiniz. O halde uzun süre lebeke ulaşmazsa bile ihtiyacınızı görür. Tabi solar sistemde, ketil, fırın, klima, elektrikli soba gibi yükseksek akım çeken cihazları kullanmazsanız!
İyi ki özet dedik ha.
güzel insan, bu konularda yazan ve bilgi sahibi olan @rsimsek ve @Mustafa KABADAYI ustalarımızdır. ve kuracağınız hiç bir sistem yeterli gelmeyecektir. (hatun milleti varsa hiç bir şey yetmez) zaten hem sitemizde hem de internette olası onlarca proje var. bizim (benim değil) tavsiyemiz marka - model olabilir sadece. lütfen onları da araştırınız. elinizde 1-2-3-4 tane aklınıza yeten olası dosyanız/projeniz olsun ve değerlendirin. sonra kafanızın en çok bastığını burada tartışmaya açın. herkes değil konuya vakıf olanlar doğruya en yakını size söylerler.Cevap icin tesekkurler. Bu isi tam 5 yildir erteliyorum ve anca yapmaya karar verebildim ben de sizlerden farkli degilimForumda baya gezdim okudum ancak bu seferde kafam karisti hesaplamalarda o yuzden konu acma geregi duydum.
Inverter aku arasina nasil Sigorta kullanabilirim bicak sigorta mi yoksa inverter Panel arasina kullanacagim dc sigorta mi tercih etmeliyim hangisi daha saglikli olur ? Birde kac derece aci ile panelleri yerlestirmeliyim ? Bulundugum bolge Balikesir/Edremit korfezi ve catinin cephesi dogu/guney cephe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?