6-12 volt,9- 12 volt konvertörler

verilen devre 6 voltu 12 volta çeviriyor.senin ihtiyacın 500 miliamper.
devre 800 mA veriyormuş.
bu devre neden işini görmüyor?
romario45 ' Alıntı:
sayın abuzettin20 dostum.bu işi halledemiyorum bir türlü.denedim ama olmadı.yardımınızı bekliyorum
 
sn.romario45 size tavsiyem şu şekilde,

cep telefonları için araç şarj adaptöründen bir adet alın bunlar hazır basit kurulu şekilde devre içeriyorlar (birkaçında MC34063 vardı) buna yakın bir tane temin ettiğinizde (tabi direk kullanamazsınız zira 12v u 5v ,7,5v gibi gerilimlere düşürürler) küçük bir değişimle işinizi görecek hale gelir.

Şunu da ilave etmekte fayda görüyorum, senin ihtiyacın 5,76w imiş bu tarz devrelerle (verimi %80 civarında alırsak ) çıkıştan 5,76w güç almak için girişten 7,2w gibi bir güç çekmen gerekecektir.

gerilim değişiminden dolayıda giriş akımın kabaca 2 katı (I=7,2w/6v=1,2A olacaktır.) tabi bu sürekli kullanılacak anlamında değil çıkış ne kadar yüklenirse girişte aynı oranda yüklenir.

çıkış boşta iken akım sarfiyatın da oldukça düşük olacaktır. (örn. 10-20ma gibi)

Saygılarımla
 
Sayın elek dostum, inanmazsın ama ledleri fazla akımla sürdüm geçen gün,1 wlık ledler öyle güzel patladı ki masraf üstüne masraf çıktı.Bu yüzden işimi görmüyor fakat korkmaz üstadımın yardımıyla ayarlayabildim akımı.
sayın abuzettin20 dostum, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, bir de böyle deneyeyim bakalım ne olacak
sayılarımla
 
sn.romario45

10v-15v girilen gerilimi, küçük birkaç değişiklikle 20v-30v çıkartabileceğiniz bir uygulama (Mesajınıza cevaben) güç olarak sizin basettiklerinize göre baya yüksek ama en azından çalışma prensibi olarak inceleyebileceğiniz bir uygulama. Gerekli düzenlemeler yapılarak (devrede belirli bir aralığa kadar P1 ve R1 üzerinde oynama yapılarak) 12v tan 24v a yükseltme yapabilir. Daha farklı güçler ve gerilimler için mosfet ve bobin kısmında ve buna istinaden diğer kısımlardada düzenleme yapmak gerekecektir.

Saygılarımla

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
sayın abuzettin20 dostum.
bir de bu anlattığınız devreye bakayım.teşekkür ederim.Yanlız bunun giriş akımını devrede göremedim.bir de güç olarak baya bi fazla dediniz,kaç wattlık acaba öğrenebilir miyim.
saygılarımla
 
romario45 ' Alıntı:
sayın abuzettin20 dostum.
bir de bu anlattığınız devreye bakayım.teşekkür ederim.Yanlız bunun giriş akımını devrede göremedim.bir de güç olarak baya bi fazla dediniz,kaç wattlık acaba öğrenebilir miyim.
saygılarımla

Devrenin çıkışı 19V/5A genelde laptop şarj cihazlarında kullanılan güzel bir devre gücü ise 10-20W arası
 
devre şeması nerde ben hala goremedim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,925
Mesajlar
921,737
Kullanıcılar
451,093
Son üye
Mustii54

Yeni konular

Geri
Üst