40 aamper tartışması yapılan şalter,KAR tabir edılen Kaçak Akım koruma rölesi.standart anma akımı 40 amoer yük geçirebilir ama, tesisatda meydana gelebilecek 30 mA lik bir kaçakda devreyi keserek öncelıkle ınsan hayatını koruma amaçlıdır. Kalitesi ayrıca tartışılır, konumuz dışı. Resımdekı 4 kutuplu, soldan birinci eleman. Bana bir arkadaş, eger KAR atmışsa, devreye alıdğınında test butonuna basarak resetleyın,i sonra devreye alın öğütlemişdi.
Bır arkadaş, daire başına 10 amper yük demiş. Projelde daire başına 3 kw. gibi bir yük dagıtımı yapıluyor biliyorum.40-50 sene öncekı sayaçlar 10 amp ımal edıyordu. O günün kullanım ıhtıyacında yeteriydi. Bugün ayaçlar daire tipi (momonafaze veya trıfaze) 30 amper ımal edılıyor ve takılıyor. O hoca, az geride kalmış.
Bır arkadaş, daire başına 10 amper yük demiş. Projelde daire başına 3 kw. gibi bir yük dagıtımı yapıluyor biliyorum.40-50 sene öncekı sayaçlar 10 amp ımal edıyordu. O günün kullanım ıhtıyacında yeteriydi. Bugün ayaçlar daire tipi (momonafaze veya trıfaze) 30 amper ımal edılıyor ve takılıyor. O hoca, az geride kalmış.