ProblemKalesi
Üye
Arkadaşlar makine mühendisiyim. yeni mezunum. malesef bu konularda çok bilgim yok ancak acil çözmem gereken bir sıkıntım var. 60 kw asenkrın bir motorumuz var. İşyerimde hiç durmaması gerektiği halde bir türlü düzgün işletemedik. Elektrik kesintilerinde duruyor. jeneratör devreye girene kadar idare etsin diye UPS alınmış ve soft starter ile bağlanmış. Ancak burada 2 tane sıkıntım var:
1) Jeneratör 10 saniyede devreye giriyor. bu sırada UPS den direk besleme neden olmuyor. Motor büyük diye mi? soft starter koymuşlar şart mı emin olamadım çünkü arıza verip duruyor. ayarını mı becerememişler anlamadım. Alternatif bir şey olamaz mı devreye girmiyor çünkü. Bunun sebebini bilmiyorum.
2) elektrik mühendisi arkadaşa sordum. Hiç durmaması için devir bilgisi gerekiyorsa buna enkoder bağlayalım veya enkoder + sürücü ile kumanda verelim dedim. Mümkün değil diyor. Bir çok şey anlattı. Kuantum fiziğine kadar indi hepsi saçma geldi.
Çözebilen varsa ulaşsın buradan yada mailden acil çözüm gerekiyor.
ozdemirhalil [at] gmail.com
1) Jeneratör 10 saniyede devreye giriyor. bu sırada UPS den direk besleme neden olmuyor. Motor büyük diye mi? soft starter koymuşlar şart mı emin olamadım çünkü arıza verip duruyor. ayarını mı becerememişler anlamadım. Alternatif bir şey olamaz mı devreye girmiyor çünkü. Bunun sebebini bilmiyorum.
2) elektrik mühendisi arkadaşa sordum. Hiç durmaması için devir bilgisi gerekiyorsa buna enkoder bağlayalım veya enkoder + sürücü ile kumanda verelim dedim. Mümkün değil diyor. Bir çok şey anlattı. Kuantum fiziğine kadar indi hepsi saçma geldi.
Çözebilen varsa ulaşsın buradan yada mailden acil çözüm gerekiyor.
ozdemirhalil [at] gmail.com