600-650 mt mesafe yeraltı enerji kablosu hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan caca10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese selamlar, ileride belki bu konuya ulaşıpta sonucu merak edenler olur diye yazıyorum,

650 metre 4x16 al kabloyu traktör arkasına dipkazana boru aparatı ile toprak altı döşedik.

Kablo tam yetmedi bi 10 metre kadar da sıkmalı ek mufu ile ek oldu.

Voltaj ölçümü yapamadım hava kararıyordu voltmetre yanımda değildi filan ama minimum jeneratör gücü 7 kW olan çanta kaynak makinamı deneme fırsatım oldu. Kaynak makinesi tam yükte çalıştı, ark yaptı. 3-5 dakika kadar kullandım bir problem olmadı. Uzun süreli kullanımda ne yapar kablo ısınır mı zarar görür mü bilmem ama tahmin ettiğimden daha güçlü bir gerilim taşıdı kablo bana şuan için.

Hayırlı günler.

Selam, güncelleme yapmak istedim,

1 adet normal büyük buzdolabım bir haftadır fişe takılı çalışıyor. Bunun yanında 1800w lık plastik boru kaynak makinesi 1.6 hp lik hidrafor, matkap, avuç taşlama vs. aynı faz üzerinden çalıştırabildim. Daha fişe takıpta çalıştıramadığım bir cihaz olmadı. Dijital voltmetre aldım yakında panoya bağlayacağım bakalım gerilim kaçlara kadar düşüyor merakta ediyorum.

Şimdilik herşey çok güzel sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bunda havaların soğumuş olması ve kablonun toprağa doğrudan gümülü olması ile ısınmıyor olması da etkili olabilir belki. En kısa zamanda kabloya bir termostat termostat çıkışına da bir siren koyup 60-65 derecelere ayarlamak istiyorum farkında olmadan kabloyu ısıtıp zarar vermemek için.

Hayırlı günler herkese..

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri