6000 küsür km/h hızla gidecek tren.

test
gelişen teknolojiyle bundan daha hızlıları yapılabılır bence
 
insan taşımak zorunda değil insansız yapılıp ticaret içinde kullanılabilir bence olağan üstü bi hız
 
Havada giden tren gerçek oluyor!

Çin, geçen aralık ayında saatte 485 kilometre ile giden dünyanın en hızlı trenini raylara çıkardığını duyurmasının ardından şimdi de 'efsane tren' olarak anılan 'Vactrain'i inşa edeceğini açıkladı.


1972 yılında Amerikalı fizikçi Robert Salter’ın “Olabilecek en hızlı tren nasıl geliştirilebilir?” sorusuna cevap olarak geliştirdiği ‘Vactrain’ projesine göre, sürtünmeyi sıfırlamak için trenin tekerleği bulunmuyor, elektromagnetizm sayesinde yerden birkaç santim yukarıda ilerliyor. Bugüne kadar kimse bu projeyi hayata geçiremezken Çin’in Jiaotong Üniversitesi 965 km/sa hızla giden bir ‘Vactrain’ prototipi geliştirmeye başladıklarını duyurdu.

Havada giden tren gerek oluyor! / Teknoloji ve Bilim Haberleri
 
inanılmaz bir sürat
 
Bu hızlara çıkıldığında insan mı taşınacak yoksa mazleme mi ? Bu hızda giden birşeyde yolculuk yapılabilir mi ki ,mesela formula 1 araçlarında pilot yüksek hızlarda viraj dönerken üzerine sağlam bir yük biniyor.6 bin km/h hız oha dedirtir insana :)

Sayın ŞEF, aşağıdaki yazıyı ilgili sitenin sıkça sorulan sorular bölümünden aldım.



Hızın insan vücudu üzerinde bir tesiri olamadığından, hızlanma ve yavaşlamanın insan üzerinde etki oluşturduğundan bahsetmiş. Uzaya çıkan insanların yörüngede 30000 km/h hızla gittiğinden bahsetmiş.
Yazıda da geçtiği üzere ve benim de bildiğim kadarı ile insan vücudu +8g ve -4g kuvvetlere dayanabiliyor. Ama bunlar sınır değerler. Yani size hiç dokunmaz ve beni öldürmez ancak muhtemelen kusturur.
Yazıda geçtiği üzere bir çok arabanın 1g ivmeyle hızlandığından bahsetmiş. Biz biraz daha konfor için 0,5g ile hızlandığımızı varsayalım bu aracın içinde ve biraz hesap yapalım.
İlk hızı sıfır olan bir aracın hızı için g ivmesiyle hızlanması durumunda hız formülü şöyleydi: V=1/2gt^2
Hedefimiz 6000 km/h hız ve ivmemiz de 0,5g olduğuna göre sürekli olarak bu ivmeyi sabit tutarak hedef hıza ne kadar sürede ulaşacağımızı bulalım.
g, m/sn^2 biriminden olduğundan hızı da sizin çevirdiğiniz ve bulduğunuz üzere bu birimden kullanacağız: 1666 m/sn
g=10 m/sn^2 yuvarlak hesap için alacağım.

1666=1/2*(10/2)*t^2
t^2= 666,4
t=25,8 sn

Evet hesabımızda bir yanlışlık yoksa yarım g ivme ile sıfırdan 6000 km/h hıza çıkmak yaklaşık 26 saniye tutuyor. Yarım g fazla geliyor ise ivme daha da düşürülebilir. 60 sn' yede bu hıza çıkılabilir örneğin. Bu durumda hızlandığınızı bile hissetmeyebilirsiniz.
6000 km/h hıza çıkıldıktan sonra ise sabit hızlı hareket yapılacağından hiç bir kuvvet etki etmeyecektir vücudunuza. Kahve veya çayınızı rahatlıkla içmeye başlayabilirsiniz. Tabii gideceğiniz yere varıp inmeniz gerekmiyorsa.

Çok mantıklı bir açıklama, bu etkiyi sadece hızlanmada hissedebiliriz o hıza ulaştıktan sonra etki ortadan kalkar...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
V=a.t dir arkadaşlar hata var.

6000km/h = 1666m/s

a=5m/s2 dersek

1666=5xt dersek buradan t= 333 sn yapar. bu da 5.5 dakika yapar. Bence bu hızda insana daha koyacak olan viraja girmektir. Aynı g etkisini yaşamak için viraj çapı hesaplanmalı tabi ama bence 100km filan çıkar herhalde. (Hesapladım Çap 1100 km çıktı. :) ). Yani nerdeyse Türkiye boyutunda bir viraja gireceksiniz nerdeyse.

Ayrıca bunlar hayal ürünü, bu hız büyük risk, böyle bir risk kesinlikle alınamaz.

Çok mantıklı bir açıklama, bu etkiyi sadece hızlanmada hissedebiliriz o hıza ulaştıktan sonra etki ortadan kalkar...
 
Son düzenleme:
O hıza dayanmak için ayrıntılı kasklar da gerekecektir. Şimdilik ilgili ülkelerin gövde gösterisi kanımca.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,039
Mesajlar
932,479
Kullanıcılar
453,011
Son üye
zekican1

Yeni konular

Geri
Üst