1. Trafonun markasına göre en-boy-yükseklikleri değişir. Etiketinde yazan markanın kataloklarında (gerekirse üreticisi ile irtibata geçip) trafo ebatından gücünü tahmin edebilirsiniz.
2. Trafo yeniden sarılmış ve sarımı yapan şirket kendi etiketini perçinlemiş ise etikete (içimize sinmese de) güvenmemiz gerekir. Çünkü bazen sarım yapılan trafo gövdeleri birebir eski gücünde kullanılmıyor piyasada. Yani eskiden 500kVA gücünde bir trafo gövdesi içerisine 400kVA gücünde sarım da yapılmış olabilir, 400kVA gücünde trafo gövdesi içerisine 500kVA gücünde sarım da. 15kV'luk bazı eski trafo gövdeleri geniş olduğu için 34,5kV gerilim seviyesinde, eski gücünden fazla (400kVA yerine 500kVA) sarım yapıldığı durumlarını biliyorum.
3. Mevcut trafonun gücü ne olrursa olsun trafonun AG çıkışında kullanılan TMŞ 630A olmak zorunda. Yani AG'den çekilebilecek akım sınırlandırılmış oluyor. Bunu da kılıfına uydurup 630-800A ayar sahası olan TMŞ ile akım ayarı yapılıyorsa TMŞ'nin üst sınırının 630A olması için gerekli bildirimi yapın.
4. İşletme sahibi 400kVA yerine daha büyük güçteki trafoyu bir şekilde kılıfına uydurup 400kVA trafo balkonuna yerleştirmiş ve AG'deki TMŞ'yi de daha sonya baypas ederek kullanma "cesaretini" sergileyecek ise sizin yapmanız gereken, olayı akışına bırakmaktır.
5. Bir müddet sonra işletme yüke bindirilip çalışmaya başlayınca,
Elektronik sayaca optik portla bağlanarak geçmişe dönük olarak demant bilgisini alıp işletmedeki güç akışının gerçek durumuna bakarak usulsüz kullanım varsa
gerekli yaptırımları uygulamaktan çekinmeyeceksiniz!
Şimdiden kolaylıklar dilerim...