6V _ 12ah (1.2A) akü şarj

Onan

Üye
İyi forumlar arkadaşlar,
Elimde 6V 12ah bir akü var (çocuk arabası için) ve 12 volta ayarlanabilen 300 ma birde adaptör, şimdi problemim şu;
Bu adaptörle bu akü şarj olurmu yoksa extra bi düzenek ister mi? Ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Güç kaynağını 6.8 volta ayarla . Akım ayarı varsa 120 ma e sınırla. Öyle şarz et.

Güç kaynağını 6.8 volta ayarla . Akım ayarı varsa 120 ma e sınırla. Öyle şarz et.
Voltajı 4,5 e ayarladığımda 6,65 ila 80 arası oynuyor. Ölçü bu kademeli olarak artıyor. Akım ayarı yok , alternatif olarak ne yapabilirim

Voltajı 4,5 e ayarladığımda 6,65 ila 80 arası oynuyor. Ölçü bu kademeli olarak artıyor. Akım ayarı yok , alternatif olarak ne yapabilirim

Voltajı 4.5 e ayarlayın. Ölçü aletinizi akım ölçme kademesine alıp devreye seri bağlayarak bu konumda ilk şarj akımını ölçün. Buraya yazın bakalım kaç amper ile şarj ediyor.

Adaptörünüzün bir resminide eklerseniz nasıl bir şey görelim.

Önemli olan sayın kesmez arkadaşımızın belirttiği limitlerin üzerine çıkmamak. Birde unutulmaması gereken bu adaptör şarjı kesmez o yüzden siz süreli olarak şarj etmelisiniz.

Voltajı 4.5 e ayarlayın. Ölçü aletinizi akım ölçme kademesine alıp devreye seri bağlayarak bu konumda ilk şarj akımını ölçün. Buraya yazın bakalım kaç amper ile şarj ediyor.

Adaptörünüzün bir resminide eklerseniz nasıl bir şey görelim.

Önemli olan sayın kesmez arkadaşımızın belirttiği limitlerin üzerine çıkmamak. Birde unutulmaması gereken bu adaptör şarjı kesmez o yüzden siz süreli olarak şarj etmelisiniz.
Teşekkürler, bi iş için başından ayrıldım ama en kısa süre içinde akım değerini ve adaptör resmini paylaşıcam.

Aldığım değer bu.
20200617_200044.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dostum,

Ben aküye bağlayıp seri devrede akımı ölçün demiştim. Siz direkt kısa devre etmişsiniz.

Kısa devre akımı bile 230 ma ise bu adaptör ile bu aküyü şarj edemezsiniz.

Daha güçlü bir trafo ve şrj devresi gerekir.

Dostum,

Ben aküye bağlayıp seri devrede akımı ölçün demiştim. Siz direkt kısa devre etmişsiniz.

Kısa devre akımı bile 230 ma ise bu adaptör ile bu aküyü şarj edemezsiniz.

Daha güçlü bir trafo ve şrj devresi gerekir.
Öğrenmekte güzel, bişeyler yapabilmek beni daha çok sevindiriyor ancak aküye seri bağlacıncada sadece -0,03 verdi bana mantıksız geldi ve bende kısa devre ölçtüm, Allah razı olsun senden en azından bu adaptörle olmayacağını öğrendim. Öğrenmek güzel.

İyi forumlar. Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri