Teknikadam_41
Üye
- Katılım
- 18 Nis 2007
- Mesajlar
- 607
- Puanları
- 0
Ayrıca konuyla alakalı olarak tartısma demeyımde bılgı alısverısının baslangıc sebebıne donersek şöyle bir celişki cıkıyor ortaya;
1- zaten reduksıyon faktoru kotu olması nedenıyle fazla olarak cekılecek kablo mıktarını secmek yerıne, reduksıyon faktorunu duzeltmeye gıderek hem fazla kablo malıyetını ve uygulanacak ıscılıgı dusurmek daha mantıklı degılmıdır sizce?
2- birde şöyle düşünelim; mevcut reduksıyon faktoru kotu olan kablo kanalına 6x1x150 + 3x1x150 kesitli iletken cekılmesıyle dahada kotuleştırmeye gıdılmeyecekmıdır?
5 yıllık şantiye şefliği hayatım boyunca devamlı malıyet ve ıscılık kıstasları arasında kalarak şirketim ve çalışan işçilerimin cıkarlarını goze alarak kararlar vermeye calısmısımdır ki sanırım bundada basarılı olmusumdur(yoksa sırketım yurtdışına gondermezdı herhalde). yukarıda bahsettıgımız kablo kesıtını arttırmak yolu ıle gıdılen bu cozum yerıne benım sunmaya calıstıgım cozum hakkında bılgınız nedır saygıdeger meslektasım...
tekrar ıyı calısmalar dılerım, selamlar...
Sn ToLiveIsToDie
Cevap_1: Redüksiyon faktörü neden kaynaklanır ısınmadan ve döşeme ile ilgili manyetik alan etkileşiminden. İkinci faktör döşenme kurallarına riayet edilirse sıfırlanabilir. Ancak şartlar olumsuz ise yer altından boru içinden geçiş yapıyorsanız ısınmanın ve etkilerinin önüne geçemezsiniz. 1 kablo yerine kesitin yarısı iki kablo kullandığınızda zaten ısınma porbleminizi azaltmış hatta yok etmiş oluyorsunuz dolayısıyla ısınmanın diğer kabloya etkisinden bahsetmek mantıksız olur.Bunu anlamak için hesaba dahi gerek yok düz mantıkla kavranılabilinecek bir olay. İşin işçilik ve maliyet konusuna gelirsek haklısınız zaten tüm işlerin kalitesinin içine eden mevzu budur.
Cevap_2: Cevap 1'de izah ettim.
Son açıklamalarınızla ilgili cevabım profilimde mevcut bakabilirsiniz,yorumumu ise cevap_1'in son cümlesinde okuyabilirisiniz.
Son düzenleme: