7.5 kw monofaze jenatörün şebekeye bağlantsında yardım

fatihanar2

Üye
Katılım
1 Ara 2006
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkdaşlar benim sorum 7.5 kw jenaratörüm var bunu 2 adet kontaktörle Şebeke ,jenaratör diye bağladım jenaratörün nötürünü bulamadım prizlerin her ikisinde de kontrol kalemi yanıyor ölçü aleti ile ölçtüğümde 220 volt var şebekinin nötürüne bir uçunu bağlasam şebekinin nötr ile çakışma olurmu.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ölçü aleti nötürü alamayınca ölçüm yapmaz 220 volt varsa şebeke nötürü ile besleniyo anladığım kadarıyla prizlerin birine lamba bağla öle dene ona göre yardım ederiz prizlerin ikisindede elektrik var derken iki ayrı prizimi kastettin yoksa prizdeki faz nötür gözünümü kastettin
 
selam monofaze jeneratörlerde nötr olayı olmaz çünkü monofazde frekans kadar faz yerdeğiştirir bu yüzden her ikisinde elektrik yani faz görüyorsundur kontaktörleri nötr kesmeli yapmanı tavsiye ederim ayrıca bir ucunu şebeke nötrüne bağladığında problem olmaz yine çalışır ama sen yinede nötr kesmeli yap yani şebekenin hem faz hem nötr kontaktörün üzerinden geçir aynı şekilde jeneratöründe kolay gelsin
 
katılıyorum aynen doğru
 
Sebeke ve jeneratör transfer panosu ile transfer edilir güç devresi ekteki dosyada kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • sebeke jenerator baglantisi monofaze.rar
    14.2 KB · Görüntüleme: 0
monofaz jeneratörünüzün gövdesini önce güzel bir topraklayın.sistemi kontaktörle deyilde, enversör pako bir şalterle şebeke , jeneratör diye ayırt ederseniz sistem daha emniyetli olur. jeneratörün bir ucu topraklı olmadığı için, uçların yönü önemli değildir. herhangi bir çakışma olmaz. kolay gelsin.
 
jenaratörü bağladım sorun çıkmadı herkese teşekkür ederim.Bilgilerinizi benimle paylaştığınız için
 
kapalı şemalardan anlamayanda var beyler f1 ne oluyor k1 mesela daha açık detaylı olursanız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,994
Mesajlar
922,364
Kullanıcılar
451,203
Son üye
ilayda.ugur

Yeni konular

Geri
Üst