7.5 kw surucu ıle 11kw motor surebılırmıyım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kardeş sürebilirsin ama sürücün yanar. Sürücü izin verilen maksimum akım değerinden fazla akım geçtiğinde sürücü yanar. Eğer sürücünde akım sınırlaması varsa bu sefer de motorun tam verimde çalışmaz. Ama zor durumda kaldığında maliyet kaybı çok olacaksa sürmeni tavsiye ederim.
 
11 kw ağır şart değilse yükünüz 7,5kw cihazla motoru sürebilirsiniz.uzun vadede kullanmak durumunda iseniz cihazı iyi soğutunuz ve tetikleme frekansını 2 khz çekiniz
kısa vadede cihaz aşırı yük şeklinde yada cihaz limitinde uyarı verirse çözüm geçicidir
 
kumaş boyama makinasında 3 tane 1,5 kw motoru 4 kw control teknik sürücü ile modifikasyon yaptım sorun olmadı ama 7.5 kw sürücü ile 11 kw motor sürülmez
 
Arkadaşlar, hepiniz haklısınız

Tam yüklü 11 kW motoru 7.5 kW sürücü ile kısıtlı olarak sürebilirsiniz (50 Hz'e çıkamazsınız, ama daha düşük hızda sürebilirsiniz).

%65 yüklü 11 kW motoru 7.5 kW sürücü ile rahatça sürersiniz.

Motor, etiket değeri kadar değil, yükün ihtiyacı kadar akım çeker (güç sarfeder), bunu hiç unutmayın lütfen

Bu arada misal, 1.5 kW sürücü ile 11 kW motor sürmeye kalktınız. Motor boşta ise rahatça döndürür. Yüklü ise döndürmez, ama patlamaz, çatlamaz, arıza verir durur. Bu durumda patlayan bir marka varsa onu fabrikanıza sokmayın lütfen.
 
Son düzenleme:
yapacağpın iş sürücünün yararına olmayacaktır bundan emin olabilirsin
 
Teknik arkadaşlar olarak olaya formülle yaklaşırsak 11 kw motorun 7.5kw ile 7.5kw motorun 7.5kw birbirine eşit olduğunu görürüz.11 kw motordan 7.5 kw geçen bir akım çekmeye başladığımız andan itibaren sürücü hata verecektir.132kw sürücü ile 160kw bir motoru çalıştırmıştım ve fan motoru idi 55kw sürücü ile 75kw motoru çalıştırdım yine yük fan motoru idi.Dolayısı ile olay tamamen sürücü nominal akımını geçmemekle alakalı yani diğer bir deyişle yük ile alakalı.
 
olmaz arkadaşım zaten sürücün hataya geçecektir
 
izin verirseniz konuyu şöyle açıklamak istiyorum ; bu soru aynen '' bir eşeğe 5 kişi binerse ne olur merak ediyorum'' sorusuyla eşdeğerdedir. e ne olmasını bekliyorsunuz ki ? eşeği gebertirsiniz bilemedin sakatlarsınız. ya böyle geyik muhabbeti olan konulara ne kadar çok ciddi cevaplar yazmaya çalışıyorsunuz. bende 90 kw lık bir sürücü 50 hzde bir motoru döndürürken U-V-W uçlarını kısadevre edersek inverter aşırı akım korumasına geçermi yoksa geçmezmi diye merak ediyorum (kimse gücenmesin yanlıs anlamasın , birazda şaka yapmaya hakkımız olsun yani )
 
sürebilirsin hiç bir şey olmaz. İnverterede birşey olmaz doğru parametreleri girersen. Kullandığın hız kontrolü hiç duymadım parametre konusunda yardımcı olamıcam. Ama kullanma klavuzundan bakarak ayar yapabilirsin sanırım.
 
siemensin , abbnin , lenzenin vb.. yıllardır inverter tasarlayan mühendisleri demek yanlış biliyo, bizim iki kontrol kalemi tutmuş ustalar hemen teşhisi koyuyor ; ''' 7,5 kw lık inverterle 11 kw motor sürebilirsin hiçbirşey olaz!!! ''' insan neresiyle güleceğini şaşırıyor. ne kadar kolay sallıyorsunuz , pes doğrusu.

arkadaslar o zaman siz elinizdeki 11 kw motorlar için hep 7.5 kw inverterler bağlayın. sonra o cihazların modülü patlayınca bakalım cihazları garanti kapsamına giriyormu girmiyormu o zaman gelin burada konuşalım.

ha ben de şunu merak ediyom, patronunuz size neden 11 kw motorlara 7.5 kw inverter bağladığınızı sorduğunuzda sizin nasıl bir cevap vereceğinizi ve esas olarakta sizin patronunuza ''' aslında 7.5 kw invertere 11 kw motor bağlanabilir , lenzenin yıllardır bu işi yapan mühendisleri yanlış biliyor ''' diye açıklamanızdan sonra patronunuzun tepkisinin ne olacağını
ya bu konu üzerine daha birçok espiri yapılır ama çok yazdım yeter bu kadar
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…