7 segment 4 digit display

_MeRKeZ_

Üye
Katılım
30 May 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar,


7 segment 4 digit anot 14mm display'in devre üzerindeki bacak bağlantılarını öğrenmek istiyorum. İnternette datasheet'lere baktım ancak bir çözüme ulaşamadım. Bilgisi olan arkadaşların yardım etmelerini rica ediyorum.

Teşekkürler
 
Merhaba
Önce teşekkür ederek başlayayım.Arşivimde bu kadar kapsamlı bir data şit yoktu.38.sayfada kırmızı sarı yeşil mavi ve beyaz olan ledlerin herbirinin çektiği miliamperi veriyor.milikandela cinsinden parlaklıklarını(aydınlatma)Device diagram da ise her pinin bacak numaralarını veriyor,hatta displaylerin eğim açısını bile vermiş.Multiplex çalıştığı için sanırım size bu bağlantı şekli değişik gelmiştir.
 
@kudretuzuner

Hocam, multiplex olduğu için karışık geldi biraz. Öncelikle sormak istediğim, her bir göstericiyi aktif hale getiren bacaklar hangileri? Ve yine her bir göstericiye ait olması gereken 7 bacak hangileri? Son olarak, malzemede 6'sı üstte 6'sı altta olmak üzere 12 bacak var. Hangisi 1. hangisi 2.bacak nasıl anlayacağım?
 
Hocam,

Bacakları burada belirttiğin şekilde buldum lâkin gösterici çalışmadı. Tekli göstericiyi çalıştırmak için bc 337 transistör kullanmıştım. Acaba aktifleştirme (com) bacaklarını transistöre de mi bağlamam gerekiyor? Dirençler 330 ohm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…