ya arkadaşlar bana yardımcı olun proteus 8 de display devresini olusturdum sayılar felan herşey mükemmel ama harflerii göremiyorum ne yapmam gerekiyor acil yardım eedin. display ortak katod
ya arkadaşlar bana yardımcı olun proteus 8 de display devresini olusturdum sayılar felan herşey mükemmel ama harflerii göremiyorum ne yapmam gerekiyor acil yardım eedin. display ortak katod
merhaba~~~~
... önce 7 segment ortak anot bir display al... 10 tane ucu var bunun 3.uca +5v ver. diğer uclara da sırası ile 220R lik direnç bağla sonra dirençlerin ucunu tek tek şaseye çek göreceksin şaseye çektiğin uca karşılık ekranda 1 led yanacak bu şekilde S harfını oluşturmayı dene aynı şelikde a-ı ve d harflerını oluştur ve bunları yan yana koy VE S A I D işte olduuuu. tabi bunları yapabilmek için öncelikler 5v dc bir adaptör deney board u ve 220R direnç ve birazda sabır...
kolay gelsin....
merhaba~~~~ ... önce 7 segment ortak anot bir display al... 10 tane ucu var bunun 3.uca +5v ver. diğer uclara da sırası ile 220R lik direnç bağla sonra dirençlerin ucunu tek tek şaseye çek göreceksin şaseye çektiğin uca karşılık ekranda 1 led yanacak bu şekilde S harfını oluşturmayı dene aynı şelikde a-ı ve d harflerını oluştur ve bunları yan yana koy VE S A I D işte olduuuu. tabi bunları yapabilmek için öncelikler 5v dc bir adaptör deney board u ve 220R direnç ve birazda sabır... kolay gelsin....
Üstteki resimden yararlan "S" karakteri için şu pinlere Elektrik vermen gerek diğer harfler için mantık aynı "arkadaşların dediği dirençleri koymayı unutma" a-7 f-9 g-10 c-4 d-2 3ve 8 ikisinden birine veya her ikisine de şase (ortak katot adı burdan geliyor) ver bu kadar kolay malzemeyi hazırla yap resimleri burda paylaş yapmak 10 dk. sürmez