burak alkaya 2
Üye
74 serisi entegre görevleri nelerdir okuldan istediler temin ödevi acill şimdi den teşekkür ederim
Öncelikle ınternet de yaklaşık 15 kişi araştırdık ama sonuç alamadık 2 konu açmamın sebebi 1.si açılmadı sandım o konuyu da silemeyi beceremedim bundan dolayı böyle bir karışıklık oldu rahatsız ettiysem özür dilerimÖyle birşey sormuşsun ki insanların hayattaki görevleri nedir gibi birşey yani dediğin.74 serisi entegreleri birçok görevde kullanabilirsin.Kullanma amacına ve yerine göre değişir.Örneğin; Ve kapısına ihtiyacın varsa hazır paket halinde entegreyi alıp kullanırsın.Aynı şekilde veya kapısıda dahil.Sonra Flip-flop,kod çözücü,shift register vs. gibi şeyler.Her 74 serisi entegrenin görevi farklıdır kısacası.74164 entegresinin görevi 8 bit shift register olarak kullanılır.Bu kadar yeterli sanırsam.Şunu da ekleyeyim hiç araştırma yapmadan internette direk gelip buraya yazmak hazırcılık ve armut piş ağzıma düş olayıdır.Bir ikincisi aynı konuyu bir kaç kez açmanın lüzumu yok tek konu açıp forumdaki arkadaşların yardım etmelerini beklemek en mantıklısı bence.