7805 pil sorunu

Mainloop isisteki durumu biliyorum, ben vdd ve vss için bir bağlantı yapıyormusunuz, yani picin beslemesinide tamamen kesiyormusunuz diye sordum, hani böyle bir yöntem kullanıp bir devre yaptıysanız ve verim aldıysanız, uygulanabilirliği varsa belki biryerde lazım olur bende kullanayım, öğreneyim dedim. Bunun yanında ben cevap yazarken konu ile alakalı olduğunu düşündüğüm, yine akla gelebilecek farklı sorularıda cevaplandırmaya çalıştım, kötü mü ettim?
 

kötü etmedin tabiki. asıl sorun olan durumun ilk başta izah edilmesi gerekirken yanlış yönlendirmeler olduğunu kastettim. sadece yanlış yönlendirme yapan tek sen olmadığınıda çoğul konuşarak izah ettim. tamamen olayı üzerine alınmana gerek yoktu.
sonuç olarak sende yardım amaçlı elinden geldiğince yazmışsın.forum adına teşekkür ederiz
 
"arkadaşlar 12 voltu 5 volta düşürmem gerekiyor 78L05 bunu yaptım fakat ana devre çalışmasada regülatör pili tüketiyor, bu durumu engellemek için regülatöre bi eklenti yapılabilirmi? yada 12 den 5 volt elde edebilmek için başka bir yöntem varmı, yeterki boştayken pili harcamasın ve pil bitene kadar düzgün çalışsın"

12 volttu 5 volta düşürmenin başka bir çözüm yolu da seri diyotlar kullanmaktır.Bir diyot 0.70 volt gerilim düşürür.10 adet seri bağlı diyotta;10*0.70=7 volt gerilim düşümü olur.10 adet diyot,eğer alınacak akım düşükse,1N4001,1N4004'ler,yüksekse daha güçlü akım geçişini verebilen,diğer serideki diyotlar da kullanılabilir.Voltaj düşümü yine ayni kalır,ancak akım artmış olur.Bu yöntemi pc'nin psu hattından +5 vdc. hattına fazla yükleme yapmak istemeyip de, +12 v.dc hattını +5 vdc.ye düşürüp ek pc fanlarını çalıştırmakta bir zamanlar yararlanmıştım.Çekeceğiniz akımı yüksek,diyotları zayıf akım veren seriden seçerseniz eğer,seri bağlı diyotlar fazlaca ısınabilir,buna dikkat edilmeli.Ancak uygun diyotları seçmeniz durumunda,bu çözüm tam sizin istediğiniz şekilde,yani devreyi kullandıkça pil sarfiyatını yapacak,boşta hiç bir sarfiyat olmayacak,regülatörde olabilen fazla ve gereksiz ısınma,enerji kaybı,bu çözümde doğru diyotları seçtiğinizde çok fazla da görülmeyecektir.Kolay gelsin.
 
diyotlarda thermal drift olayından dolayı regülasyon tam anlamıyla düzgün olmayacaktır.
 
7805 regülatörle çaışacak devre benim pc'imde çarpı kırmızı işaretli,yani devre şeması hiç görünmüyor.Voltaja çok duyarlı bir pic devresiyse eğer,devre güvenliği için mutlaka 7805 regülatör devre öncesinde kullanılmalıdır tabiki.Analog ve sıradan bir devre olacağını varsayarak bu cevabı vermiş bulundum.Saygılarımla.
 
denemedım ama bır fikrımı paylaşmak ıstıyorum silisyum dıyotlar devrede 0.7 volt voltajı duşurduğunu bılıyoruz 12 voltan 5 volt almak için 10 adet serı silisyum dıyor bağlarsak bence pili bıtırmez pardon sayın bınbaşi aynı konuyu yazmış sonradan farkettım özur
 
mcu akımınıda hesap etmek gerekir. nekadar uyku moduna sokarsanız sokun totalde pilden bir harcama olacaktır. tamamen elektriksel bağlantıyı kestiğinizde ise kullanım harici 0 güç sarfiyatı olacaktır.
 
merhaba arkadaşlar benimde 7805 le ilgili bir sorum var ama ben elektronikci değilim ve pek bildiğim bir konu da değil açıkcası ama bi deney için ihtiyacım var ben 7805 ten 9 taneyi birbirine bağlayıp öyle kullanacağım ve ısıtıcı olarak kullanacağım çok fazla ısı yaydığı bilgisini aldım bana nasıl bağlayabileceğimi ve neler yapmam gerektiğini kaç volt gerilim vermem gerektiğini detaylı olarak anlatabilir misiniz? [konuya çok uzağım ama bu ısıtıcıya gerçekten ihityacım var]
 

Üstadım 7805'den ısıtıcımı olur , bu fikrin hiç yatmadı kafama. Sonuçta aşırı ısı falan acıga çıkarmıyor , üstüne düşen gerilim (12-5)* akım kadar enerjiyi ısıyı dönüştürüyor. Onun yerine direk ısı veren direnç tipli rezistanslar vardır , neden onlardan kullanmayasın ki . Ama yine de sen bilirsin..
 

kullanmıyorum çünkü yetmiyor güçleri ben aşırı bi ısı akımı istiyorum daha doğrusu benden öyle istiyorlar bu cihaza yeterli voltajı verirsem eğer 20 W/cm2 dolaylarında bi ısı akısı elde edilebildiğini duydum ki bu da hiç bir ısıtıcı da yok veya özel yapım bir ıstıcı almam lazım oda malum tez için fazla pahalı 9 tane 7805 i nasıl bağlayıp çalıştırabilirim bu konuya çok yabancıyım seri paralel ve çıkış voltaj ı ne yapmalıyım bu konuda yardımcı olabilir misin?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…