Dediğiniz gibi,kısa zamanda büyük ısı enerjisi çıkaran bir kaynak arıyorsanız ve peltier(Elektrikle termoelektrik ısıtıcı ve soğutucu etkisi=Bir taraf ısınırken,diğer taraf soğur) de kullanmayacaksanız,2. veya 3.nesil değil de,1.nesil 85-130 watt.lık "Pentium4;2.4 GHz-3.2 Ghz." bir işlemciyi,soğutucusuz kullanırsanız,kısa anda muazzam bir ısı açığa çıkarıyor,çünkü son derecede verimsiz bir işlemcidir,adeta ısı vermek içindir,pc çalıştırmak ise 2.yan göreviymiş gibi çalışmaktadır.Tabiki sadece örnek oluşturacak bir fikir verebilmek amaçlı olarak bunu size söylüyorum.Anakartın üzerinde soğutucu takılı olmazsa eğer,bu işlemcinin zaten birkaç dakikada yanması da mümkündür,bu da herkesçe biliniyor ve sizin deneysel amaçlı kullanım yerinize pek uygun da olmaz zaten.
7805,ayrıca ısı üretmek amaçlı değil,(Belki ayni yukardaki pentium örneği gibi atık ısıyı,şartları tam sağlayamazsanız,aşırı olmamak kaydıyla çıkarabiir.) yalnızca sabit voltaj stabilitesi,yani regüleli düzenli bir elektrik akımı sağlamak için geliştirilmiş olan,çok popüler olan "78XX serisi" ailesinden olan bir gerilim regülatörü entegresidir.Ben bunu direk ısı amaçlı olarak kullanmanızı da pek tavsiye etmiyorum,datasheetinde gösterilen ısı miktarı,sizin şartlarınız değişik olduğunda bir hayal kırıklığına da uğratabilir diye düşünüyorum.Yani aslında söylemek istediğim şudur;bazı elektronik elemanların yan atık(Egzoz) olarak çıkarabildikleri ısı enerjisini,direk bu projenizde değil,elektrik verildiğinde başka hiçbir görevi bulunmayan,yalnızca ısı vermek amaçlı olarak düşünülen bir kaynağı (Elemanı) bu iş için düşünebilmeniz önemlidir,bunu söylemeye çalışıyorum.
Bir rezistansa (Direnç teline) haddinden çok fazla (Yüzde 50,75 voltaj fazlasıyla verilebilir,yüzde 100,yani tam 2 katını veirseniz eğer,tel eriyip kopabilir.) elektrik verirseniz,kısa zamanda,çok büyük bir ısı enerjisini,birim bir alanda,kesitte kolayca da elde edebilirsiniz.Bence bu yöntemi ağırlıklı olarak düşünmelisiniz.
Bu aşırı ısı mutlaka "elektrik akımı(Enerjisi)----ısı enerjisi" şeklinde şart mıdır?Şart değilse;o zaman " kimyasal bileşimler-----ısı enerjisi" şeklinde de olabilirse,"termit elemanlı toz karışımı"(Güvenlik önlemleri,gereçleri tam olarak ele alındığında) bile kullanılabilir.Çelik rayların tamirinde,büyük kablo pabuçlarının tamirinde bu karışım tozu(Termit) bir mağnezyum şeritle birlikte ateşlenir ve kısa sürede kimyasal reaksiyonla çok fazla ısı enerjisi çıkarıp,rayları veya kablo pabuçlarını kaynatır.Bunun küçük bir modeli,örneğin 30*30 mm.lik ebatlarda olanı yapılıp,eğer enerji şekli de serbestse,deneysel amaçlı olarak,yani teşhir amacıyla da kullanılabilir sanırım.Kolay gelsin.