10 seneden fazla kullandığım buzdolabı 805 NF Arçelik.şimdiki dolablarda bulamadığım özellik :buzdolabında dondurulacak gıda yoksa dondurucu bölümünü #0 yada *4*derecede çalıştırabiliyorum yani artı derecede çalıştırma imkanım var.şimdiki tüm marka ve modellerde buzdolabında dondurulacak gıda olmasada dondurucu bölümü nü eksi derecelerde çalıştırmak zorunda kalıyorlar.yani 10 sene önce Korede üretilen 805NF daha mı çevreci acaba.gerekmediği zaman eksi derecede çalıştırmıyorum.bu gün bu tür özelliklere sahib olan buzdolablarına daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
sevgili dostum sana tamamen katılıyorum...
sahip olduğun dolap ender özelliklere sahip bir dolaptır benzerleri vestel tarafından g. koredeki aynı firmaya fason olarak yaptırılmıştır..maalesef her tüketici sizin gibi bilinçli olmadığından üretimi rantabl görülmeyerek tarihin tozlu sayfalarına terk edilmiş bir sistem olarak kalmıştır....30 senelik iş hayatımda onlarca benzer durumla karşılaştımki artık bu gibi durumlara tepki bile veremiyorum...
örnek mi?
bir evde hem fırınlı ocak hem
Mikrodalga hem mini fırın bir de üstüne bonus midi fırın olurmu??????(şaka gibi değilmi)
başka bir evde nofrost bd yanında sandık tipi deepfreeze holde mini deepfreeze birde su sebili olunca hööö diyesi geliyor insanın...
oyle veya böyle tüketim toplumu olmaya birileri tarafından alıştırılıyoruz....
bakkala gidiyorsun kutu kola alıyorsun atıyorum 1,5 lira veriyorsun tamçıkarken bakkalın önünde 2.5 luk kola kutu koladan daha ucuz!!!
hayda...
bir dahakine kutu yerine 2.5 luk kola alıyor patlayana kadar içiyor kalanını ertesi gün çöpe atıyorsun...
marketten çuval boy deterjan alıyor haftada 2 3 çamaşır yıkayım derken ağzı açık kalan deterjan 20 gün sonra bayatlamaya başlıyor sen farkında olmadan deterjan miktarını çoğaltıyor üstünede yok renklisi yok beyazı yok perdesi yok donu için üretilmiş deterjanları raflardan birer birer gerekmediği halde indiriyoruz....
daha 50 yıl öncesinde bu memleket yeni yeni demir çelik çimonto üretirken artık her zımbırtı yı üretir hale geliyoruz vede bunu nedense milli bir mesele haline getiriyoruz?? gereklimi gereksizmi tartışılacak bir konu??
saygılar
hakan