elektronik67
Üye
Arkadaşlar ben zonguldakta Panel radyatör üreten emko ısıtma sistemlerinde yeni işe başladım.Burada radyatörleri enine ve boyuna elektromanyetik yöntemle kaynak yapan bir makina var.Makinede yuvarlak bir elektrot (bakır elektrot) vasıtasıyla panelleri kaynak yapıyor.Makinanın trafosunda 8 adet 8400 A'lik silikon diyotlar var ve bunlar 4er 4er karşılıklı olmak üzere dizilmiş,makinanın çektiği akım 1000A.Makina arıza yaptı.Trafoda bulunan 8 adet silikon diyottan 4 tanesi eridi ve sırasıyla bıçaklı sigortalar attı, tristörler bozuldu ve kesiciler attı. İşin ilginç olan tarafı 8400 A'lik diyotlar 1000 A çeken bir makinada nasıl erir onu çözemedik yani bu makina bu haliyler nasıl arıza yapar.Ayrıca bu makinanın aynısı bide panelleri boyuna kaynak yapan boyuna kaynak makinası var oda aynı şekilde arıza yapmıştı.Bunu biz çözemedik arkadaşlar bu olay nasıl olabilir ban bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim fikirlerinizi yazabilirmisiniz.Bende yeni mezun olduğum için pek bi fikrim yok..... lütfen yardım!!!!
Moderatör tarafında düzenlendi: