Sn:Zeum hocam.Biz bazı arkadaşlarla teknik eğitim mezunları olarak bu siteye benzer bir site kurduk vakti zamanında.Orda çok ateşli ve güzel tartışmalar yapıp bazı kararlar aldık.Ankaraya gittik ,üniversiteden hocalarımızla ,milli eğitimle ve yökle görüştük.Hepsinin söyledikleri de hemen hemen aynıydı.Bu durumdan memnun olan yok.Ancak bir şey yapan da yok.Açıkçası ben ümitsizliğe düştüm.Bu ülkenin geleceği gerçekten tehlike altında.Bir gün bir gazetede demir çelik sektöründe iş gören bir firma sahibinin ropörtajına rastlamıştım.Beyfendi şöyle diyordu'' bizim en büyük sıkıntımız vasıflı teknik eleman bulmakta ,eskiden meslek ve teknik liselerden çıkan öğrencileri alır bir ay eğitir ve faydalanmaya başlardık.Ancak şimdi bu süre altı aya kadar çıkabiliyor.''
Arkadaşlar matamatik bilmeyen ,fizikten bi haber bir öğrenciye nasıl elektrik öğretebilirsiniz.1/1 = 0 diyen bir öğrenci üstelikte lise 2.sınıftaysa.Bir bilinmeyenli denklem çözmeden hangi elektrik problemine sonuç bulabilirsiniz.Şimdi meslek liselerinin payına bu tip öğrenciler düşüyor.Sebebi aşikardır ,üniverste şansı tanımazsan öğrenci sana gelmez.Peki gelenler kimler ,''okumayacak bu çocuk hanım verelim meslek lisesine bi mesleği olsun'' diyen ailelerin çocukları.Milli eğitim bakanlığı haricinde tüm bakanlıklar yurt dışı ve Avrupa kökenli kanunları getirip doğru dürüst düzenlemeden yürürlüğe koyarken ,Milli eğitim hiç oralı bile olmuyor tersi istikamette işler yapıyor.Yazıktır bu millete ,yazıktır bu milletin geleceğine.Emin olun bir yada iki nesil sonra dışardan ,tekniker ,teknisyen ve mühendis transfer etmek zorunda kalacağız.Amaç bumudur bilinmez ,ama bunun iki sebebi olabilir.Ya bu insanlar çok saf ve beceriksiz ,yada çok akıllı ve becerikli ama kötü niyetli.Varın siz karar verin.Selamlar ,saygılar.