9v 1 dk ömür?

karyolla

Üye
Katılım
21 Mar 2010
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
34
Slm arkadaşlar.Sonunda uğraşınca alarımlı sensör ü anladım ve çalıştırdım.Ama aslında beni yavaşlatan pil olmuş.Ben bunu tesadüf eseri öğrendim.

Yeni Şiimdi ben 9v pil aldım.Hani bilirsiniz uzaktan kumandalı arabaların kumandasına takılan ve onu bağladığımda sistem çalıştı.Bir kaç deneme yaptım aralıklarla en fazla 1.5 dk sürmüştür.1.5 dakkanın sonunda anladığım kadarıyla pil gücünü kaybetti ve alarm ötmemeye başladı.Ben bütün sistemi 1 tane 9v pile bağladım.Anlamadığım birşey var, devre çalışıyor ama alarımı çaldırmıyor.Sonra eski pili sirene(küçük bişey), yeni pili devreye bağladım ama yine bişey deyişmedi,eski pilde enereji hala var ama neden işe yaramadı tam anlayamadım.Yani 2 tane 9v pil işe yaramıyor.Birde bunlar az kullanılmış.

Şimdi diyeceksiniz siren çok yiyiyor.Hayır küçük birşey ve ben sireni devreden çıkardıktan sonra eski pile bağlasam bile ötüyor ama sistemdeyken işe yaramıyor.

Ama şimdi gidip 0 9.v pil alsam sistem başarıyla çalışacak en fazla 1.5 dk ama garip olan 1.5 dk sonunda pil bitmiyor.Yani devrenin iyi çalışması için çok iyi bir pile mi ihtiyaç var.Akünün dışında mesela ışıldak pili alsam işe yarar mı ?

Çok soru soruyorum.K. bakmayın.Öğrenmeye çalışıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,838
Mesajlar
920,891
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst