Aşırı Akım Rölesi Yerleşimi doğru mu?

Merhaba dostlar. Final için hazırlanıyorum. Hocamız final ödevlerini çizerken aşırı akım rölesi gibi maddeleri çizmediği için biz çizmemiz gerekiyor. Ben çizdim ama aklım karıştı. A.A. rölesini E1 ile temsil ettim
  1. Aşırı Akım Rölesi yerleşimim doğru mu?
  2. Doğru ise farklı şekilde yerleştirebilir miyim? Çünkü doğru gibi dursa bile tek röle ile işi halledebilirim gibi geliyor. Yani yanlış gibi gelmiyor ama sanki farklı bir şekilde çizebilirim gibi geliyor.
1736507310914.jpeg

Merhaba dostlar. Final için hazırlanıyorum. Hocamız final ödevlerini çizerken aşırı akım rölesi gibi maddeleri çizmediği için biz çizmemiz gerekiyor. Ben çizdim ama aklım karıştı. A.A. rölesini E1 ile temsil ettim
  1. Aşırı Akım Rölesi yerleşimim doğru mu?
  2. Doğru ise farklı şekilde yerleştirebilir miyim? Çünkü doğru gibi dursa bile tek röle ile işi halledebilirim gibi geliyor. Yani yanlış gibi gelmiyor ama sanki farklı bir şekilde çizebilirim gibi geliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 113251
Termikler kontakların üzerinde olacak . M1 in mühürlemesi yok . Alt tarafta sıkıntılı . Biraz daha uğraş bakalım .

Güç devresindeki yeri doğru; ancak
A) her motorun kendine ait aşırı akım rölesi olmalı,
B) kumanda devresinde stop butonundan önce Aşırı A.R. nin kapalı kontağı mutlaka çizilmeli !
Teşekkür ederim. Kumanda devresinde stop butonundan önce çizip silmiştim emin olamamıştım, sayenizde emin olabildim.

Zaman rölesinin girişini şu anki yerinden söküyorsun . Önüne M1 açık kontağı koyup güzel bir yerlere bağlıyorsun .
Merhaba bu benim çizimim değil. Hocanın doğru olarak kabul ettiği çizim. Ben bu çizime sadece sigorta ve A.A. rölesi ekledim. Şimdi EKTS kontrol ettim yine çalışıyor problem nedir tam anlamadım :(.

Merhaba bu benim çizimim değil. Hocanın doğru olarak kabul ettiği çizim. Ben bu çizime sadece sigorta ve A.A. rölesi ekledim. Şimdi EKTS kontrol ettim yine çalışıyor problem nedir tam anlamadım :(.
Ya eksik çizdin ya da hocanız sizi test ediyor . M1 in mühürlemesi olmadan nasıl çalışacak .

Bir şemada benden olsun

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı_1.PNG
    Ekran Alıntısı_1.PNG
    16.2 KB · Görüntüleme: 2
  • Ekran Alıntısı_2.PNG
    Ekran Alıntısı_2.PNG
    20.6 KB · Görüntüleme: 2

Forum istatistikleri

Konular
130,297
Kullanıcılar