aşırı kompanzasyon

Katılım
30 Tem 2007
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
40
selam mevcut elektronik balastları değiştirmeden kapasitif cezadan nasıl kurtulabilirim.ACİL CVP.tşkrlr
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
*** Elektronik balastların cosfi değerleri oldukça yüksektir şebekeden çok az endüktif güç çekerler.
***Kapasitiften cezaya girmenize neden bu değil. Sisteminizde pako şalterle devreye alınıp çıkartılabilen bir sabit grup devrede olabilir.
***Kompanzasyon sistemi devre dışı diye belirtmişsiniz özel mesajınızda bir kontaktör yapışması olabilir sistemi devre dışıda bıraksanız kondansatör grubu devrede kalır.
***sisteminiz daha önce sağlıklımı çalışıyordu röle ayarlarınız doğru yapılmış mı?
 
sistemde kesinlikle hiçbir kondansatör bağlı değil bundan kesinlikle eminim fakat sayaç sürekli kapasitif yazıyor.sorunun elektronik balastlarda olduğunu düşünüyorum bu durum ilk kez başıma geliyor acil yardımlarınızı bekliyorum.

sistemde önceden bir problem yoktu taki iş yeri sahibi eski lambaları sarı ışık veriyor gerekçesiyle onların yerine elektronik balastlı lambalar taktırıncayakadar.
 
eski sarı ışık veren lambalarda manyetik balast var ise sistemdede diğer yükler az ise mevcut kompanzasyon sistemindeki kondansatör kademe grup güçlerin yüksek geldiği için kapasitif yazabilir ama bana attığınız özel mesajda kompanzasyonu devre dışı bırakmama rağmen sayaç kapasitif yazıyor demiştiniz değil mi?
 
Kapasitif yazması sorun olmayabilir. Kapasitif / Aktif oranını hesapladınız mı?
% kaç?
 
arkadaşlar devredeki elektronik balastlı lambalar haricindeki tüm alıcıları devre dışı bırakıyorum.sistemde sadece 30-35 adet lamba kalıyor,kompanzasyon panosunu ana şalterinden devre dışı bırakıyorum(sistemde kesinlikle hiçbir kondansatör bağlı değil)sayacın başına geçip kısa süreli takip ettiğimde aktif 0,100 watt endüktif0,06kwar-kapasitif0,26 kwar şeklinde ilerliyor.zaten uzun vade de takip ettiğimde bu oranlar değişmiyor.toplamı 226 ytl olan son faturada 105 ytl kapasitif cezası var.ben hatayı elektronik balastlara buluyorum.çünkü burası bi mağaza aydınlatmadan başka hiçbir yük yok gündüz 15 adet devrede ise akşam 35 adet lamba devrede sizce başka bir sorun mu var eğer sorun balastlar ise bunları değiştirmeden nasıl bir çözüm uygulaya bilirim.yorumlarınız için teşekkürler..
 
Kapasitif ceza geldiği dönemde kompanzasyon panonuzda arıza meydana gelmediyse, sorunun kaynağı elektronik balastlar gibi görünüyor.
Mağazada kesintisiz güç kaynağı varsa, o da sayaca kapasitif yazdırır.
Çözümü de şönt reaktör:
http://www.hilkar.com/sontreaktorler.htm
Astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
 
yazdıgınız yazılarda 2 sonuç çıkarttım

1) Sayaçta bir problem var
2) balastlı sistemlerde harmonik seviyeleri fazla çıkabilir, harmoniktede sistem hem end hem cap e yönelebilir. bunu için sisteminize harmonik filitresi koymanız iyi olacaktır. bu tür problem ile karşılaşmıştık reaktif güç kontrol denemelerinde inversörlü bir sistem idi sistem cap yönelik idi yani reaktif güç kontrol rolesinin yapabileceği hiç bir şey yok , her zaman dediğim gibi sistemi iyi analiz edip kompanze sistemini kurmak gerekli bu yerde harmonik filitresi bağlayarak problemi çözdük.
 
benimde buna yakın bir kompanzasyon sıkıntım var. güç kontrol rolesi var deger 0,99 1,00 olaması ragmen cezaya giriyoruz sistem 250 kvar triaklı sistem kontrol rolesi elektro lojik sistemde harmonik trafoları ve şönt reaktör var 55kva . birde 80 kva lık ups var nedeni ne olabilir
 
1-Sayacınız ABB ELSTER ise,değiştirmeyi ! deneyin,
2-Kapasitiftenmi,endüktiftenmi cezaya giriyorsunuz,
3-Harmonik önleminiz ! ölçüm yapılmadan tasarlanmış ve işe yaramıyor olabilir,
4-Devrenizde,tahminen,10-15 kvar şönt reaktör ( UPS kalitesine göre ) olması gerekir.Kapasitiften cezaya giriyorsanız,bu ihtimal ön sıradadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,333
Mesajlar
925,436
Kullanıcılar
451,798
Son üye
Furkinigerze

Yeni konular

Geri
Üst