AC/DC Adaptör Üzerindeki kademe hangisi DC konumu

pipmofsea

Üye
Katılım
9 Kas 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Adaptörün üzerinde 2 adet kademe var hangisine getirdiğimde adaptor AC gerilim vericek. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
 
Bu adaptör hiçbir zaman ac çıkış vermez. Ac Şebeke voltajını dc düşük gerilime dönüştürür. Ayarlı çıkış verir. 1.5 volt ile 12 volt arası DC cıkış verir.
 
Peki bu 2 kademe anahtarı var Polarıty SW yazıyor bu konumlar ne işe yarıyor
 
Adaptörünüzün çıkış uçlarındaki + ve - uçların yönünü değiştirir. her cihazda merkez artı dış eksi değilrir. Ama artık yeni cihazların bir çoğunda merkez artı dış kutup eksi olarak imal ediliyor.
 
Serkan bey fazla olmazsa bir adet da soru sorabilirmiyim Ben bu resimde görünen cihazı calıştırmak istiyorum Adaptörde ki kademelerden hangisine getirmem lazım. Eğer fazla olmazsa hangi kademede + kutbu jakın iç kısmında mı yoksa dış kısmında olduğunu acıklarsanız size minnetter kalırım
 
100 puanlık soru geldi
 



Merhaba.Volt change SW kısmındaki en sondaki (15 rakamının üzerinde yer alan) bu ayar sürgüsünü 9 volt yazan yerin tam karşısına getirin,çünkü cihazınız 9 volt dc. gerilimine de ihtiyaç duyuyor.Kutup yönünü değiştirmek için de polarity SW yazan kısımdaki kırmızı renkli sürgüyü ya sağ ya da sol tarafa çekip getirmeniz de lazımdır.Ama resimden bu durum net olarak da tam belli olmuyor.Bağlanacak cihazın dişi jakındaki dış kısmı + iç kısmı - polarite (kutuplanma) ile çalışacak şekilde de düzenlenmiştir.Rastgele sürgüyü çekip de cihaza akım vermeyi sakın denemeyin.Çünkü bir koruma (komütasyon) diyodu ters bağlantı hali için cihaz içine de hiç konmamışsa cihazınız muhtemelen bir zarar görebilir.

Elinize bir multimetre alıp dc. ölçüm kademesine (20 V dc. skalasına ) getirip kırmızı ve siyah prob uçalrıyla bu dc. akımı ölçerken çıkan + veya - işarete dikakt etmeniz lazım.Prob ucuyla adaptör 9 voltluk kademede polarity SW herhangi bir yere sürülü iken de adaptör çıkış voltajını ölçün.Adaptör jakının iç kısmına siyah (-) renkli olan mutimetrenin prob ucu dc. ölçümdeyken değdiğinde 9 volt değerinin önünde - işareti hiç çıkmıyorsa (Veya kırmızı renki prob ucu jakın dışına değdirildiğinde de yine sadece 9 volt okunuyor, - 9 volt gibi değerin önüne - işareti hiç gelmiyorsa) sadece 9 volt bu displayde - işaretsiz olarak da bu şekildeki bir ölçümle görülürse,bu polarite çıkış,bu çalıştırılacak olan cihaz için tam olarak da doğrudur,yani bu durumda da içteki uçtan - , dıştaki jak ucundan ise + polaritede (Kutupta) olan adaptörün 9 volt dc. akımı da çıkıyor demektir.Kolay gelsin.
 
Bu adaptör hiçbir zaman ac çıkış vermez. Ac şebeke voltajını dc düşük gerilime dönüştürür. Ayarlı çıkış verir. 1.5 volt ile 12 volt arası DC cıkış verir.
Katılıyorum adaptörler AC gerilim çıkışı vermez. Adoptörler AC/DC ye çevirler...
 
Ukalalık bilgiçlik taslamayayım, ama adaptor kelimesi geneldir birden fazla meslekte geçer, şekli boyutu değişkendir.
"adaptörler AC gerilim çıkışı vermez."
Bu söze katılmıyorum. Yurt dışı kaynaklı kelimeler ve insanımız bir araya gelince her şey olabilir, ne istediğinizi neye benzediğini bilerek satıcıya gidin. Bir gün dükkana gelen yaşlı dayıya telsiz tlf. 6v. adaptör arızalı olduğunu bulabileceği yılların satıcısına yönlendirdik tabi tel ile yola koyuldu, döndüğünde eline tutuşturdukları şeyn ac çıkışlı olduğunu gördük, dükkana tel ettiğimizde bunu her zaman sattığını söyledi hatta şarzlı süpürgeler için...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…