Ac dc akim ve motorlari

Nanowatt

Üye
Öncelikle herkese iyi günler dilerim başlıkta belirtim gibi benim sorumlu elektirik akımları ile ilgili biz bu iki akim üzerinden motorlarını kulanip elektirik uretimizde bunun için ülke olarak amerika ya vergi veriyormuyuz veriyor isek bunlar dışında kullana bilecegimiz başka elektirik akımı ve ya motor olusturamaz miyiz ? Nedenleri ile açıklayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum her aklımda bir soru daha vardı şimşek ile yildirim altarnetif akim mi dir eğer alternetif akim ise nasil patent sahibi olabiliyorlar elektrik de sonucda elektirik daha düşük hali değil mi ?

Simsek ile ilgili olan sorumun cevabini ogrendim bulus yaptiklari icin patent sahibi olabiliyirlarmisvergi konusunu hala orenemedim.

Elektrik hakkında biraz bilgi sahibi olman gerekiyor bence. Zaten bunun dışında kullanacağın şey elektrik akımı olmaz ona başka bir isim vermen gerekecek. Ayrıca Elektrik günümüzde iki çeşit olarak kullanılır. Doğru akım ve alternatif akım olmak üzere iki çeşittir. Bunun ilk bulunuşu doğru akımdır. Alternatif akım ise doğru akımın alternatifidir. Doğru akım çok uzak mesafelere taşıması çok maaliyetli olduğundan alternatif akımı kullanıyoruz. Frekans dediğimiz dalga boyu ile elektrik akımını dalgalandırıp daha uzaklara taşıyoruz. Eğer elektriğin yerine geçecek başka bir şey bulursak bunu icat etmek şu an için olumsuz bence bulunanı geliştirmek daha iyi. yeni bulacağın elementi nasıl aktarıcaz ve bu nasıl kullanılıp üretilecek. en önemlisi insana zararları var mı?
Birde şöyle düşünmek lazım. Arabanın motorunun icadı meselesi var bide. Günümüzde alman arabası amerikan arabası vb. arabalar var motorlar aynı ama işlev aynı herkes arabanın o ülkeye ait olduğunu söylüyorda motoru icat eden başkası. Patent alınmış zaten üretimde bunun bedeli ödenir. Elektrikte böyle bir şey insanoğluna temiz enerji verecek başka bir şey bulursan bunu insan hayatına sokmak ve uygulamak epey zaman alıcağa benziyor. Ki biz elektriği bile daha yeni yeni keşfediyoruz. Elektrik bulunmuş yüzyıllar önce arabası icat edileli daha kaç gün oldu. Birde burdan bak meseleye biraz uzun oldu ama kusura bakma.

Forum istatistikleri

Konular
130,069
Kullanıcılar
453,063
Son üye
alidağ07

Yeni konular

Geri