AC Kontaktörlerin Akım Kapasitesi

Ith tanımının IEC 60947-4-1 de değil IEC 60947-1 de yapıldığını yazarak başlayayım.

Conventional free air thermal current (Ith) :

The conventional free air thermal current is the maximum value of test current to be used for temperature-rise tests of unenclosed equipment in free air (see 8.3.3.3).

The value of the conventional free air thermal current shall be at least equal to the maximum value of the rated operational current (see 4.3.2.3) of the unenclosed equipment in eight-hour duty (see 4.3.4.1).

Free air is understood to be air under normal indoor conditions reasonably free from draughts and external radiation.

Bu tanımın ikinci paragrafı ilk tartıştığımız meseleye açıklık getiriyor. Bu test akımının değerinin en az ekipmanın etiketinde belirtilen maksimum çalışma akımı kadar olması gerektiği belirtilmiş. Yani eğer üretici kontaktöre AC3 115A, AC1 200A yazmışsa test için Ith akımını en az 200A seçmek zorunda, daha fazla akımla da test yapabilir.

İkinci mesele 65K meselesi. Öncelikle bu meselede @Bunalmis senden ve Federal'den özür diliyorum. Dokümanda yazanda senin söylediğinde doğru. Benim dediğim 40 Celcius testin yapılması gereken ortam sıcaklığıyla alakalı bir durummuş. Atalar doğru söylemiş: Öfkeyle kalkan zararla oturur.​

During the tests, the ambient air temperature shall be between +10 C and +40 C and shall not vary by more than 10 K.

However, if the variation of the ambient air temperature exceeds 3 K, an appropriate correctionfactor should be applied to the measured temperature of the parts, depending on the thermaltime-constant of the equipment.​

Test boyunca ortam sıcaklığının +10 ile +40 derece aralığında olması ve farkın 10 K yı aşmaması, farkın 3K yı aşması halinde sonucun bir düzeltme katsayısı kullanılarak düzeltilmesi gerekli denmiş.


 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik yangınlarının bir kısmı bahsettiğiniz gibi gevşek bağlantılardan kaynaklanır, teknik tabirle "seri ark" kaynaklıdır.
 
omik yükünüz 200A ise muhtemelen sıkıntı yaşamazsınız fakat yük sık sık devreye girip çıkıyorsa 200A üzerinde bi seçim yapmanız yararınıza olacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…