Ac motor hakkında Gerilim yükselteme

Evet trafo 100 watt için tasarlanmışşa siz bundan 110 watt alamazsınız.Burada trafo hangi gerilim için sarılmış ise hem girişi için hem de çıkışı için o değerleri verir.Siz 10 volt sarılmış trafodan zaten 20 volt alamazsınız almanız için sarımını söküp yeniden hesaplayarak sarmanız gerekir.Sarmanız halinde de yine trafonun gücü 100 watt olacaktır fazlasını vermeyecektir.Bu terazinin kefesi gibidir akım ve gerilim değerleri biri artarken diğeri azalacaktır fakat güç sabit kalacaktır.

YİNE sabit bir sekonder gücüne sahip trafonun çıkışından alacağınız gerilimi arttırdıkça vereceği akim sabit güce oranla düşecektir.

Siz sabit sekonder gücüne sahip (Bu tanımı ilk defa duyuyorum ) trafonun çıkışından alacağınız gerilimi nasıl bir yolla artırıyorsunuz izah edebilir misiniz

Örneğin, bir elektronikçiye gidelim ve 50VA 9-12-24 V çıkışlı küçük bir trafo alalım.

Bu trafonun gücü 50 VA dir ve sabittir değiştiremezsiniz. (sökme hariç).

Şimdi bu trafonun 24 volt çıkışını kullanıyorsam alabileceğim akım yaklaşık 2 amperdir.
9 volt çıkışını kullanırsam alabileceğim akım yaklaşık 5-5,5 amperdir.

Tüm trafolar sekonder güçleri ile anılırlar. Güçleri de sabittir. Buna anma gücü ve anma gerilimi anma akımı gibi isimler verilir.

Verebileceği maksimum güçdür bu sabit güç değeri.

Siz 0 ile bu SABİT maksimum güç arasında trafoyu istediğiniz kadar yükleyebilirsiniz

Verdiğin örnekle arkadaşın sorduğu konu farklı konuyu açan arkadaş nominal geriliminin üzerinde gerilim vermekten bahsediyor sen kalkmış diyorsun ki bahsettiğin konu trafo için geçerlidir.Bende sana diyorumki sekonderi çok kademeli trafo ile sorunun ne alakası var.

konu şuna dönüştü bir elma kaç armut eder cevap elma armut etmez

İlk mesajdan itibaren tüm mesajları lütfen dikkatlice okuyunuz.

Arkadaşın bahsettiği durumun açıklamasını yaparken, ifade edilenin açıklamasının ohm kanunu olduğunu söylemeye çalışıyorum.

Cevaplarda verilmeye çalışılanların asıl konuyu tanımlamadığını,verilenlerin konu ile ilgili değil trafo konusuna ait olduğunu söylüyorum.

Tüm mesajları lütfen dikkatlice okuyunuz.

Bu arada imzanızdaki sözü beğendim;

Eğer insanları, düşündüklerine inandırırsanız, sizi severler.
Gerçekten düşündürürseniz ise, sizden nefret ederler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…