AC sistemlerde UPS cikisiyla Sebeke gerilimi ayni barayi ayni anda beslermi?

mrseko

Üye
Katılım
7 Eki 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
Merhaba Arkadaslar;

Gecen gun sohbetlerin birinde'

90kVA lik bir UPS sisteminin bypass edilmesi tartisiliyordu. konu soyle;

UPS oncesine bir pano ilvesi yapilacak, pano cikislrindan biri UPS i beslicek, UPS cikisida sistemi beslicek.

bir pano cikisi UPS i bypass edip direkt olarak sistemi beslicek (UPS bakiminda kullanilmak icin degerlendirildi)

Sorum su; panodaki her iki salter on pozisyonunda unutulursa sisteme herhangi bir zarar olurmu? neticede her ikiside 380V AC, kilitleme yapmaya gerek varmi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşım UPS lerin Static By-Pass tuşu bu işe yarar. Yani sen girişi UPS in giriş uçlarına bağlarsın, UPS çıkışını direk yüke verirsin. Şebeke kesilince UPS otomatik devrededir kesinti hissedilmez ama şebeke varken UPS kendini şarj etmektedir. Eğer geçici bir süre Bakım veya vs amaçlı UPS i devre dışı bırakarak direk şebekeyi yüke aktarmak istersen UPS in static by-pass tuşuna basarak akü, AD-DC konvertör, DC-DC konvertör ve invertör modülleri devre dışı kalır böylece ups i bakıma alabilirsin. (Bakımını yapacaksan UPS çıkış katındaki filtre kondansatörlerini deşarj etmeyi unutma)
 
upslerin üstünde zaten Bypass salterleri var ama siz hem ups hemde şebekeye aynı baraya bağlamak istiyosun sanırım bunun olabilmesi için ups çıkışı ile şebekenin senkron olması gerekiyor senkron olmadan baglayamazsınız eğer her ikiside On olursa fazlar aynı frekans ve açılarda degilse sistemin büyük bir zarar görebilir ikiside On olmamak şartıyla ups dışında harici bir baypass yapabilirsin kolay gelsin
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,173
Mesajlar
923,920
Kullanıcılar
451,523
Son üye
emreokyy

Yeni konular

Geri
Üst