Inverter ile evi beslemek - Şebekeyi pasif bırakarak

Merhaba,

güneş panellerinden ve aküden gelen elektriği inverter üzerinden evin tamamına vermek istiyorum, 6.2 kw akıllı inverter mevcut. inverterın yanında bir priz girişi var, güç çıkışı bu prize vererek ve şebeke elektriğini de ana şarteli kapatarak evin içerisindeki elektrikli aletleri inverterdan beslemek istiyorum.

Sorum şu, şebekeden 3 fazlı bir giriş var, ben buraya dediğim şekilde bağlantı kurduğumda bazı odalarda Elektrik varken bazı odalarda yok, daha önce şebekeden kaynaklı faz kaybı olduğunda da aynı sorun olmuştu.

Bu sorunu en pratik nasıl çözebilir ve evin her yerinde bu solar enerjiyi nasıl kullanabilirim, yardımlarınız için teşekkürler.

Merhabalar.
İnverterın yanındaki mevcut priz trifaze dağıtım panosunda 1 faza bağlı olduğu için sadece o faz üzerinden beslenen kısımlar çalışır.
Kendi uyguladığım ve size tavsiye edeceğim sistem,
Fırın şofben vs gibi cihazları ayırıp onları farklı fazlara bağlamak ve inverter üzerinden beslenecek diğer bütün bölümleri sadece o faza bağlamak.
Tabii bu işlem için iyi elektrikçiden yardım almanız faydanıza olur.

alt yapı olarak güçlü bir sistemim var, lityum aküler mevcut, o yüzden ağır yükler sorun teşkil etmez, panodan basit bir değişiklikle halledebilir miyim?

Maalesef basit işlemle olacak bir durum değil nötrlerin çakışmaması gerekiyor inverter zarar görür.
Trifaze sistem karışık biraz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir evde bulunan çamaşır ve bulaşık makinası ni solar enerji ile besleyebilmenin yaklaşık maliyeti nedir? Yakın zamanda bu yönlü bir çalışma yapan oldu mu

Akülü sistem olunca off grid diye anlıyorum. Soru sahibi belirtebilir.
Eviniz trifaze aboneliğe sahip, her faz dengeli bir şekilde evde dağıtılmış olarak tesis edilmiş. Bir kontaktör ve pako şalterle tüm faz Sigorta girişlerini inverter fazına bağlayabilirsiniz. Ayrıca inverter çıkışına da tüm yükü kaldırabilecek bir otomat ve K.A.R. ilave edilmeli! İnverter devreden çıkarıldığında fazlardan evi beslemeye devam edilir.

Arkadaşlar bir evde bulunan çamaşır ve bulaşık makinası ni solar enerji ile besleyebilmenin yaklaşık maliyeti nedir? Yakın zamanda bu yönlü bir çalışma yapan oldu mu
güzel insan, GES ile elde ettiğin enerjiyi akülerde depolayıp kullanacaksan; rezitanslı cihazların kullanılması tavsiye edilmez.

Forum istatistikleri

Konular
129,811
Kullanıcılar
452,618
Son üye
mberber

Yeni konular

Geri