AC to DC adaptörlerde düşük potansiyelli kutup dışa mı içe mi bağlanır? Nedeni nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rubbyM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rubbyM

Üye
AC to DC adaptörlerde düşük potansiyelli kutup soketin dışına mı içe mi bağlanır? Nedeni nedir?

220 volt ac yi doğrulttuğumuzda + ve - kutuplarda 0V a göre kaç volt fark görürüz.

Yanlışım varsa anlatabilirsiniz. Forumun isminde mesleki gelişim platformu yazdığı için buraya soruyorum.

AC to DC adaptörlerde düşük potansiyelli kutup soketin dışına mı içe mi bağlanır? Nedeni nedir?
Bunun bir standardı yok çoğunlukla artı uç iç kısım eksi uç dış kısım olur. Çok fazla olmasa da tam tersi olan adaptörler de var.
220 volt ac yi doğrulttuğumuzda + ve - kutuplarda 0V a göre kaç volt fark görürüz.
Doğrultmadan sonra kondansatör yoksa 198-220V civarı ölçülür kondansatör varsa 310-320 V civarı ölçülür.

Son düzenleme:
Bunun bir standardı yok çoğunlukla artı uç iç kısım eksi uç dış kısım olur. Çok fazla olmasa da tam tersi olan adaptörler de var.

Doğrultmadan sonra kondansatör yoksa 198-220V civarı ölçülür kondansatör varsa 310-320 V civarı ölçülür.
Abi şimdi mesela doğrultma sonrası iki uç şöyle olabilir mi.

Faz 220 ise => (+)=220, (-)=0
Faz -220 ise => (+)=0, (-)=-220

bazı firmalar sadece kendi yedek parçaları satılsın diye böyle yapabiliyorlar. bu yüzden cihazların adaptör girişlerine dikkat etmeliyiz.
Abi o fotoğraf ney 🤣🤣🤣

Abi senin profildeki bozkurt gamalı haç
1- o gamalı haç değil, gamalı haçta uçlar sola bakar. ressam onu kendi ideoloji için sahiplenmiştir.
2- Türklük tarihini biraz daha eskiye doğru araştır
3- oz tamgasıdır. yada hindistandan bilinen adıyla swastika
4- o tamgayı orada paylaşmaktan gurur duyuyorum.
5-kendilerine milliyetçi diyen çakmalarla işim olmaz.
6- aslını/ kimliğini inkar eden o*****pu çocuğudur benim gözümde.

1- o gamalı haç değil, gamalı haçta uçlar sola bakar. ressam onu kendi ideoloji için sahiplenmiştir.
2- Türklük tarihini biraz daha eskiye doğru araştır
3- oz tamgasıdır. yada hindistandan bilinen adıyla swastika
4- o tamgayı orada paylaşmaktan gurur duyuyorum.
5-kendilerine milliyetçi diyen çakmalarla işim olmaz.
6- aslını/ kimliğini inkar eden o*****pu çocuğudur benim gözümde.
İslamda böyle bir sembol yok.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri