Acaba esnaflar çok mu kazanıyor

Vurucutim.

Üye
Esnaflar çok mu kazanıyor anlamadım gitti en kötü tavuk döner 100 TL
Bir araba motoru arızalaniyor en az 50 bin TL
Bir cam balkon yaptircan 30 bin TL
Bir çatı yaptircan 50 60 bin TL sandviç değil bide.
Kombici geliyor tanıdık bir reset atar bin TL hiç bir parça kullanmadan .
Bir gözlük 10 bin TL
Acaba diyorum bunlar ayda 100 bin üzerimi kazanıyorlar vallahi fabrikaya girip çalışmak enayilik mi anlamdim gitti.
Acaba her esnaf 100 bin TL üzeri kazanıyor mu .
Dondurma bi topu mahallede 20 TL bu yıl
Çay 15 TL
Deli gibi müşteri yağıyor hele akşamları anlamadım gitti.
Yeni esnaf göremiyorum hep eskiler var deli gibi müşteri trafiği var.
Acaba hata mi yapiyoruz bilmiyorum
Sermaye olursa esnafliga girmek maaşla çalışmaktan daha iyi midir?
Vergi zaten az bir doktor nasıl askeri ücret geliri beyan edebilir anlamadım gitti

evet çoğu iyi kazanıyor, özellikle pahalılıktan kazanamamaktan yakınanlar çok daha iyi kazanıyor. Kimsenin kazancında gözümüz yok ama öyle.

En az 50.000 liralık bi iş vardı geçen her yerden adama bu para söylendi sivrinin biri çıkıp 10k altına yapıverdi işi fabrikada çalışıyormuş ek iş hesabı şimdi ne dicen...

Benimde bie Çatı işim var.

3 yerden fiyat aldım ortalama rakam 190.000 TL.

Detaya girdiğimizde 80.000 ile 90.000 tl civarı malzeme fiyatı tutuyor. İşçilik ise 100.000 tl civarı tutuyor.

İş yaklaşık 3 yada 4 gün sürecek.

İnsan ister istemez kıyaslıyor. Ben 1 ay çalışıyorum 100 bin kazanmıyorum. Bende teknik işte çalışıyorum. Elbette usta ustadır anlıyorum. Ancak bu rakam çok sıradışı değil mi?

Mantığım almıyor.

Herhalde bir ekonomide serbest piyasada bir mal yada hizmetin bedelini ne belirler arz talep ilişkisi.

Şimdi aklımda deli sorular. Acaba okumakla yanlış mı yapmışız bilmiyorum.

Detaya girdiğimizde 80.000 ile 90.000 tl civarı malzeme fiyatı tutuyor. İşçilik ise 100.000 tl civarı tutuyor.

İnsan ister istemez kıyaslıyor. Ben 1 ay çalışıyorum 100 bin kazanmıyorum. Bende teknik işte çalışıyorum. Elbette usta ustadır anlıyorum. Ancak bu rakam çok sıradışı değil mi?

Mantığım almıyor.

Herhalde bir ekonomide serbest piyasada bir mal yada hizmetin bedelini ne belirler arz talep ilişkisi.

Adamın dükkan giderleri personel maaşları kirası yemeği sigortası dükkanın faturaları araçların giderleri bazı yerlerden parayı alamama durumları vs.. Uzar gider

En az 50.000 liralık bi iş vardı geçen her yerden adama bu para söylendi sivrinin biri çıkıp 10k altına yapıverdi işi fabrikada çalışıyormuş ek iş hesabı şimdi ne dicen...
git adamı şikayet et, hem yapanı hem de yaptıranı, faturasız iş çeviriyorlar.
bir de esnaflığın bir kaç tane yüzü vardır. her esnafın işi aynı zaman diliminde para getirmez, kazanamaz. bakkal- esnaf lokantası gibi değildir. ay gelir günü besler, gün gelir ayı besler. mesela bodrum 12 ay iş olmaz. sezon başı ve sezon sonu demirci, elektrikçi, inşaat, tersane, boya işleri para kazandırır. sezonda genelde sinek avlarlar. esnaflık yaparken bazı kriterleri dikkate almak lazım.

Mantığım almıyor.

Bir fabrikada yada bir yerde genel müdür alsan anca alırsın genel müdür olana kadarda insanın anası ağlar.)

evet çoğu iyi kazanıyor, özellikle pahalılıktan kazanamamaktan yakınanlar çok daha iyi kazanıyor. Kimsenin kazancında gözümüz yok ama öyle.
Zaten öyle diyenlerden korkulmasi lazım .
Zaten bu dönem maaşlı çalışana vurdu esnaf zenginliğine zenginlik katti.
Bir tane abim tüm ailesi esnaf İzmir'de deniz kenarinda bir kahveci açtı .bugünün 30 milyon tlsine dükkan açtı iki katlı teraslı 10 yılı geçti o parayı 3 senede amorti etti.Suan aylık kazancı 500 bin TL ile 600 bin TL arası. Müşteri kitleside oturmuş yaz kış aynı para geliyor.
Onun kazandığı parayi anca çok büyük fabrikalarda genel müdür olan belki geçer

Mantığım almıyor.

Abi okuyucaktik estetik doktorluğu şimdi darphane gibi para basardık.

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Geri