Acemi Elektirikçi

Herhangi bir iş ticari maksatla alınmışsa, o işi yapacak kişi o işin en ince detaylarına kadar bilgi sahibi olmak ZORUNDADIR. İş okulda öğrenilir, piyasada yardımcı eleman olarak öğrenilir ama ücret karşılığında yapılan bir işte öğrenilmez. Bu kabul edilemez bir durumdur. İnsanlar iş yaptıkça tecrübe kazanılar ancak bu tecrübeler işin püf noktalarından edinilen tecrübelerdir. Ücret karşılığı yapılması istenen iş hakkında bilgi eksiğiniz varsa o işe talip olmamanız gerekir.

ne olursa olsun burda bir elektronikçi olarak konuşuyorum ben pcb kart basımı işi yapıyorum ben bu işi piyasada değil okulda öğrendim daha sonra evde pratik yapa yapa internet te araştırıp sora sora öğrendim hiç kimse elektriği yada elektroniğin herşeyini bilemez temel bazı şeyleri bilirsiniz bilmediğiniz yerleri sora sora öğrenirsiniz hepsi bu piyasada kim dört dörtlük iş yapıyor ki ? yadırganacak bir durum yok ortada ....

Kimse kusura bakmasın özel linyede nötr'ün ayrı çekileceğini bilmeyen biri ev tesisatı işini almayı bırakın talip dahi olmamalı. Parayı alırken eksik almıyorsun, ama temel bilgiden bile yoksunsun.
Ehliyetsiz insanın müdahalesi neden yasak? neden izin verilmiyor? işte bu yüzden.
Yok öyle yağma arkadaş.

İşin ucunda hayatını kaybetmek ya da birinin hayatını alıp katil olmak var, kasaplar ameliyata giriyor mu dedikleri gibi yarım doktor candan yarım imam dinden eder! Kimse dükkan açma demiyor ama pratik edinmeden usta yanında pişmeden şimdi aç demiyoruz, öz güvenine el pratikliğine bilgine sözümüz yok. @YaşlıUzman burda olaydı durumu göreydi acaba ne derdi gerçi gerilim düşümü konusunda bi laf etti bi r daha mesajı sürdürmedi.

Kimse kusura bakmasın özel linyede nötr'ün ayrı çekileceğini bilmeyen biri ev tesisatı işini almayı bırakın talip dahi olmamalı. Parayı alırken eksik almıyorsun, ama temel bilgiden bile yoksunsun.
Yok öyle yağma arkadaş.
Bu kadar konusacaginiza adama nasil yapacagini soyleseydiniz bu kadar laf kalabaligi ortaya cikmayacakti.daha 19 yasinda bi kardesimiz.destek olalim.kostek degil!!!

Destek olduk ya. İlk cevabı ben vermedim mi? ilave soruda gelmedi? adresi versinde bari işi tamamlayalım :)

Biz kardesimize yardimci olalim.isin dogrusunu tarif edelim..gerisi onun bilecegi is..:)

Biz kardesimize yardimci olalim.isin dogrusunu tarif edelim..gerisi onun bilecegi is..:)

Vesile olmak sorumluluktur ama değil mi :) adam senin verdiğin bilgiden cesaret alıp başka yerde büyük bir hata yaparsa ne olacak?

Biz uyarılarımızı yapalımda o dilediğini yapacaktır zaten.

Tüm tesiste,lokal kompanzasyon yaparak veya fluoresant lamba balastlarını lamda> 0,98 endüktif
elektronik balastlarla değiştirerek ve diğer armatürlerde de lokal kompanzasyon yaparak çözüm bu-
labilirsiniz.m-usta-fa arkadaşımızın söylediği gibi,o güçle,akım trafolarından geçen akım,rölenin çalış-
ması için yeterli olmayacağından,kompanzasyonunuz devreye girmez.Trafonuz için de sabit kondansa-
tör bağlamanız gerekir.
Ustad ehliyetsiz biri olsa sizden once ben karsi cikarim ilk olarak..ama arkadas belliki bu isten ekmek yemek isteyen bi kardesimiz..haklisiniz tam olarak yapacagi isi bilmesi gerekir..ama bu piyasa da kim dort dortluk isini biliyor, isinin hakkini veriyor..yapanlar istisna...siz daha yeni uyesiniz.biz neler gorduk burda ne muhendisler ne teknikerler oyle konular acilmis ki..bu adamlar da bu isten ekmek yiyor.neyse konu nereden nereye geldi.sordguna soracagina pisman olmustur:)..Allah herkesin gonlune gore versin.

Kardeşim yardımı esirgemiyoruz okuyana bilgi sonsuz, verdiğimiz bilgileri ertesi gün silmiyoruz dün sorulmadıysa geçen ay geçen sene sorulmuştur arayıp bulmak kafayı çalıştırmak mühim, aynı cevabı da her soruda yazmaktan bıkarım aynı okul sınavlarında kağıdın başına adımı yazmaktan bıktığım gibi :). Her işsiz de lastikçilik yapmasın o iş de doğru yapılmazsa sonu hüsran!

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,568
Son üye
mertr1907

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri