Acemi Elektirikçi

"İşi ehline veriniz." Hadis değil mi ? :)

(İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle.) (Buhari)

Yoksa kıyamet mi yaklaştı ?

Bir tanede ayet buldum :
Allahü teâlâ size emanetleri ehline vermenizi emreder...” (Nisa,58)

"İşi ehline veriniz." Hadis değil mi ? :)

(İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle.) (Buhari)

Yoksa kıyamet mi yaklaştı ?

Bir tanede ayet buldum :
Allahü teâlâ size emanetleri ehline vermenizi emreder...” (Nisa,58)
Hah işte bundan bahsediyorum mübarek elinizi öpüyorum.

Ülkemizin derin yaralarından birisidir bu konu. Söylenecek çok şey varda neyse...

Şunu da yazmassam duramam , yapa yapa öğrenir , bişşey olmaz diyen arkadaşlarım sanayiye arabalarını tamir için götürünce en ehil ustayı mı arıyorlar yoksa yeni dükkan açmış acemi ustalara mı gidiyorlar ?

Yetkili servislerin fiyatı uçuk. Özel servise giderim ama en iyi ustaya giderim kıllı kırk yarar çok araştırırım. Yolda kalmışsan mecbur kalmışsan başka o zaman ilk bulduğuna :)

arkadaşımız bir soru sormuş ama soracağına pişman olmuştur herhalde. unutmayın ki bu form zaten bu amaç için var. karşımızdaki kişiyi kırmak alaylı bir şekilde cevap vermek o kişiye bir daha soru sorma dolayısı ile öğrenme hakkını elinden alır. sadece ayrı bir linye ile faz nötr ve toprak ayrı çekilmesi gerekir doğrusu budur diyebilirdik. peki ben soruyorum doğrusunun bu olduğunu bile bile sadece fazı ayrı çekip nötr ve toprağı ortak alan topraklama yerine sıfırlama yapan arızayla uğraşmayıp kak rolesini çıkarıp sigorta takan sonrada arıza giderildi deyip parasını alan nötr yerine toprak bağlayan vb. bu mesleği çok iyi biliyorum diyen kaç meslektaşımız vardır acaba...?

arkadaşımız bir soru sormuş ama soracağına pişman olmuştur herhalde. unutmayın ki bu form zaten bu amaç için var. karşımızdaki kişiyi kırmak alaylı bir şekilde cevap vermek o kişiye bir daha soru sorma dolayısı ile öğrenme hakkını elinden alır. sadece ayrı bir linye ile faz nötr ve toprak ayrı çekilmesi gerekir doğrusu budur diyebilirdik. peki ben soruyorum doğrusunun bu olduğunu bile bile sadece fazı ayrı çekip nötr ve toprağı ortak alan topraklama yerine sıfırlama yapan arızayla uğraşmayıp kak rolesini çıkarıp sigorta takan sonrada arıza giderildi deyip parasını alan nötr yerine toprak bağlayan vb. bu mesleği çok iyi biliyorum diyen kaç meslektaşımız vardır acaba...?
Agzina saglik ustad..

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,568
Son üye
mertr1907

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri