Adaptör çıkışı voltaj sorunlari

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koray79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

koray79

Üye
Merhaba bulunduğum bölgede sebeke voltaji 235 240 arasi değişiyor normalden yüksek bunun için regulator kullanıyorum ama belli cihazlar icin . Cok fazla sw dinlemesi yaptığım icin radyoların orjinal adaptorleri de var sony 9 v. 6 v. 3v. Adaptorler normal şebekede cikis 2. 5 volt kadar yüksek çıkıyor 9volt olan 11.5 voltlara kadar çıkıyor bunun cihazlara zararı olurmu.? Ilk resimdeki ozkan marka adaptör çıkışı yukte ve boşta hic değişmiyor cok ilginç fakat orjinal sony adaptorler çıkışları fazla voltaj veriyor. 1. Sony adaptorleri açmak sıkıntı vidalı değil sanirim bu yapışkanlari söken adaptör açıcı spreyler var bibl sekilde uğraşsam açarım ama orjinalligi bozulmasın diye ellemiyorum bu adaptörü açsam içindeki regule devresi arıza li olabilirmi yoksa giris cikis gerilimi voltaja göre değişir elbet ama sonuçta 9 volt sabit olması gerekmez mi çıkışın koskoca sony firması bunu göz ardı etmiş olamaz bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 20260822_181643.webp
    20260822_181643.webp
    108.6 KB · Görüntüleme: 10
  • 20260816_194010.webp
    20260816_194010.webp
    197 KB · Görüntüleme: 10
güzel insan, sviçmod adaptörler hariç 1-2 hatta 3 puan yüksek voltaj vermesi normaldir. önemli olan yük altında kaç volt verdiğidir. mutfağımda dolap altı şerit led var. 12 volt adaptörle çalışıyor. adaptörüm kötü yola düşünce, kendi yaptığım 12 volt adaptör elime denk geldi. çıkışını ölçtüğümde 14,5 volt veriyordu. lede bağlayıp ölçtüm 11,5 volta düşmüştü. istesem böyle denk gelmez ledim çok az sönük yanıyor ama ömrü uzuyor kendisi bunun farkında değil. yani takılma, kullan gitsin.

Sevgili ustan AC/DC adaptörlerin çıkış voltajının önemi sadece içten regülesiz DC adaptör tipinde olanları için geçerli, belirirtiğiniz gibi. Regüleli adaptör tipinde olanlarında ise giriş AC voltajı ne olursa olsun iç regülasyonla DC çıkış voltajı sabit bir DC voltajına sabitlenir, bir düşme veya aşırı yükselme durumu kesinlikle bunlarda olmaz.

Elektronik cihazların hemen tümünde giiş voltajı belirli bir değerinde o cihazın PCB'sine girecek şekilde iç regüle devresiyle donatılmıştır. Cihaz 9 volt DC ile çalışıyor ve regülesiz adaptörle 10.5 - 11 volt DC girse bile regüleli adaptörün iç regülasyonuyla bu değer 9 volt DC'ye indirilir, geri kalan voltaj ise volt çarpı amper olarak iç regüle devresinde ısıyla yok edilmiş (kıyılmış) olur.

Çok kaliteli bir elektronik cihazınız olup bu cihaz pil,akü alternatifiyle birlikte harici adaptörle çalışırken adaptörden giriş değerinin üzerinde DC voltajlarının girmesinde; iç regülasyon devresi bu işe hemen el atar, fazla voltaj ve DC gücü ısıyla regüle devresinde anında yok edilir, o yüzden bu konuda çok rahat olun. Kolay gelsin.

Sevgili ustan AC/DC adaptörlerin çıkış voltajının önemi sadece içten regülesiz DC adaptör tipinde olanları için geçerli, belirirtiğiniz gibi. Regüleli adaptör tipinde olanlarında ise giriş AC voltajı ne olursa olsun iç regülasyonla DC çıkış voltajı sabit bir DC voltajına sabitlenir, bir düşme veya aşırı yükselme durumu kesinlikle bunlarda olmaz.

Elektronik cihazların hemen tümünde giiş voltajı belirli bir değerinde o cihazın PCB'sine girecek şekilde iç regüle devresiyle donatılmıştır. Cihaz 9 volt DC ile çalışıyor ve regülesiz adaptörle 10.5 - 11 volt DC girse bile regüleli adaptörün iç regülasyonuyla bu değer 9 volt DC'ye indirilir, geri kalan voltaj ise volt çarpı amper olarak iç regüle devresinde ısıyla yok edilmiş (kıyılmış) olur.

Çok kaliteli bir elektronik cihazınız olup bu cihaz pil,akü alternatifiyle birlikte harici adaptörle çalışırken adaptörden giriş değerinin üzerinde DC voltajlarının girmesinde; iç regülasyon devresi bu işe hemen el atar, fazla voltaj ve DC gücü ısıyla regüle devresinde anında yok eder, bu konuda çok rahat olun. Kolay gelsin.
Teşekkürler cihazın adaptör girişinde böyle bir devre olacağını bilmiyordum o halde güvenle kullanabilirim. detaylı bilgi için teşekkürler.

güzel insan, boşta voltaj, ölü voltaj deriz. ölçü aletiyle ölçtüğünde yük yoktur. boşta 1-2 puan yukarı olması normal. iş, yükte ne veriyor? önemli olan o voltajdır.

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,414
Son üye
mstfcyln05

Yeni konular

Geri