Adsl Hattında Sorun

106tuner

Üye
Katılım
28 Ağu 2007
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar kendi evimde yaşadığım bir sorun var bu konuda bana yardımcı olurmusunuz ben bu işin içinde çıkamadım da:(

Yeni yapılıp teslim edilmiş bir binaya geçtim ve bu daireme turk telekom tarafından telefon hattı çekildi aynı zamanda 1Mbit seviyesinde adsl bağlanıldı şakır şakırda parasını almaya başladılar ve ilk günden beridir sürekli bağlantım kopuyor ve netten uzun hicbir dosyayı indiremiyorum bağlantı kesikliği bazen uzun süreli bazende anlık oluyor çogunlukla gündüzleri anlık geceleri ise uzun uzun bağlantı kesikliği oluyor ve ayrıca bağlantım cok nadir 1Mbite ulaşıyor. Birçok kere ptt arızayı aramama ragmen karşıma çıkan bayan telesekreter arkadaş bana kabloların ezilip kısa devre yapabileceginden bahsediyor ve arıza sorununun onlardan kaynaklanmadığını bina içinde bir sorun yaşadığımı solüyor ve elektrikçi bir arkadaş çagırmam gerektigini soyledi. bende bunun üzrine bircok kontrolu yapıp hatta spliterları bağladım fakat çözüm bulamadım bu konuda bana varsa tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim. Simdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
1-Taşınmadan önceki aynı modemi mi kullanıyorsun?
2- Splitter ı aradan söküp modemi direkt telefon hattına bağla, Paralel bağlı tüm telefonları sök, hatta sadece modem bağlı olsun öyle dene.

3-1Mbps e ulaşmaması normal, genelde 875Kbps hız görebilirsin. Geceleri 900 lere çıkar.
http://speedtest.ttnet.net.tr


4-Uzun süreli kesintilerde telefon hattının var olup olmadığını kontrol et. Eğer var ise o bayanın söylediği gibi bir problem olamaz. Kısa devre ederse hat gider.

5-Telefon hattında parazit varmı kontrol et. Eğer parazit var ise bağlantılarda kötü temas sözkonusu ADSL in kopmasında en büyük nedendir. Telefon kulaklığında hışırtı var ise parazit vardır.

Öncelikle tüm sistemi söküp telefon hattından direk olarak modeme bağla. Paralel olarak hiçbir cihaz olmasın, bu şekilde dene.

Bende de aynı problem oluyordu, Ben modemi mi değiştirdim.
 
1 aynı modem
2 daha önce ve şimdi tekrar denedim
3 tamam bunu anlıyorum yanlız 640kb ve 571kb gibi saçma sapan hızlara anlam veremiyorum.
4-Uzun süreli kesintilerde telefon hattı var bunu simdide gordum
5-Telefon hattında parazit yok

en son çare bi yerden modem bulup denemek ozaman

onerileriniz için teşekkür ederim.
 
Evet modeminizi değiştirip deneyin. Yine sorun düzelmez ise

444 0 375 i arayıp sert bir dille mağduriyetinizi anlatın, eğer incelenmez ise ADSL aboneliğinizden istifa edeceğinizi söyleyin.
 
Aynı olayı 1 ay önce bende yaşadım. İnternetten program indiriyorum, haydaaa bağlantınız kesildi. Buyur burdan yak. Beş on dakika bekliyorsun internete bağlandınız. 2 tane spliter değiştirdim, yok abi sorun devam ediyor. Telekomu arıyorum "sisteminizde bir sorun yok, bina içi tesisatı kontrol edin" diyorlar. Kardeşim benim ev tek katlı müstakil bir ev. Harici tip telefon kablosu evin içine kadar geliyor, dış kapının hemen yanında dahili kabloyla salona çektim, sadece salonda telefon var ve modemde salonda. En sonunda çalıştığım bölgenin telekom müdürünü tanıdığım için onun yanına gittim, durumu izah ettim, benim bilgilerime girerek bilgisayarda durumu gördük. +28 olması gereken bilmem ne hızı+8 olarak çıktı. Kablo bağlantılarında gevşeklik ya da oksitlenme olabileceğini söyledi. Benim eve gelen kablonun bağlı olduğu kutuyu kontrol ettim, yalnız benim değil 20 ye yakın abonenin bağlantıları pas içinde. Bağlı olduğum telekom md.lüğüne durumu anlattım, gelip bakmışlar, hem kutuyu hem de bütün abone kablolarını tek tek değiştirmişler. Sorunu böylece çözmüş olduk.

106tuner arkadaş ! Sende eğer mümkünse bina içi tesisatta bütün bağlantıları elden geçir derim. Reglet bağlantıları bazen kendiliğinden gevşeyebiliyor. HOŞÇAKAL
 
öneriler ve yaşanan örneklerle yardımcı olmaya çalıştıgınız için çok teşekkür ederim bende ole olabilicegini sanırım ilginize sevindim gerekli kontrolleri tekrar yapıp sonucu buraya yazarım...
 
Aynı sorun bendede vardı ben evdeki telefon kablosunu değiştirdeim sorun çözüldü 2x0.25 tetere kablo kullandım ;D
 
Ev telefonundan bir yer arandığı zaman yada karşıdan arama gelip cevaplandığı zaman hattım gidiyor. Sorunu nasıl çözebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sayın Roboelektronik !
Hattım gidiyor derken herhalde internet hattını kastettiniz. Telefon prizi ile modem ve telefonun arasında spleter varmı acaba ?
 
Evet,internet hattından bahsediyorum,spleter yok,bir de,tel ile modem arasında mesafe var (12 m gibi),yani farklı odalarda,ilgilendiğiniz için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,931
Mesajlar
921,813
Kullanıcılar
451,107
Son üye
Xte13

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst