Adsl modem bağlantısı

Adsl hatlarındaki bu ve benzeri problemler telefon hattının kopuk olmasından kaynaklanır. Bu bazen işletme/ev de bazende telekomun ek kutularında oluşabiliyor. Telekom bu durumda herşeyin normal olduğunu vs vs falan diyebilir. Ama siz telekomda servisci bir arkadaşı bulup özel olarak baktırırsanız sonuca ulaşabilirsiniz. Adsl bağlantı kopması peryodik bir karakterde ve bazen IP almama gibi bir durumsa yukardaki işlemle sorunu bertaraf edebilirsiniz.
***Not: Hattın deformasyonu telefon görüşmenizi etkilemez. Sinyal voltajları 30-58 V olduğu için.
Yüksek gerilim arkadaşımızın yaptığı bağlantı doğru.

sayın arkadasım adsl calısma mantıgını yada teorısı hakkında bızlerı bılgılendırırmısın ?
 
Türk Telekom teknikeriyim ; bu konuda herkezin sıkıntısı var sanırım. öncelikle adsl kesilmesinin başlıca sebepleri 220V Şebeke de ani değişimler oldugundan 5V adaptörünüzde gerilim düşümü oluşur yani modemin 5V ihtiyacı kesilebilir bazı modemler bu sorundan etkilenerek dsl hattı keser ve sık sık kopmalar meydana getirir. etkili çözümü gerilim düşümünü engellemek ( ups gibi voltajı sabit tutan cihazlar) ya da hassas olmayan modemler kullanmak.

Başka nedenler varmıdır acaba tekniker kardes ?
 
vardır;
kablonun ezilmesi , telefon direklerinden evin içine kadar gelen kabloda 1 den fazla ek olması gibi ttnetin verdiği bazi ücretsiz modemlerde (marka vermek istemiyorum) problem cıkarıyor. bunları eğer garanti sözleşmesi bitmediyse yenisi ile değiştirebiliyorsunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,185
Mesajlar
924,023
Kullanıcılar
451,544
Son üye
Elanur Avci

Yeni konular

Geri
Üst