Elbruz
Üye
Abi benim asıl yapmak istediğim, başka bir konuda da sormuştum apartmana komple topraklama çektirip kar rölesi taktırmak. Topraklamanın gerçek olduğunu düşünmeme sebebim bu fritöz hadisesi, yetkili servis ve iki ayrı evde üç kez fişe takılan cihazda herhangi bir patlama olmadan kar attı, benim evimde kısa devre yaparak patladı. Sonra servise ikinci gidişinde orada yine herhangi bir patlama olmadan kar attı. Yalnız evlerin birinde, kar hemen atmadı ve Sigorta panosunda Elektrik vardı, fişi çekince elektrik de gitti. Yani cihazın kaçak yaptığı kesindi, topraklama yeterince iyi olmadığı için panodan elektriğin toprağa iyi verilemediği kanaatine varmıştım o zaman. Kendi evimde de topraklamanın artık tesisatın neresinde bilmem ama sıfırlama yoluyla yapıldığına.
Aklıma şu geldi, apartman girişlerinde 300 ma KAR röleleri takılıyor mu yangın önlemeye yönelik? Apartmana giren her faza birer 300 ma KAR uygulaması yapılır mı?
Aklıma şu geldi, apartman girişlerinde 300 ma KAR röleleri takılıyor mu yangın önlemeye yönelik? Apartmana giren her faza birer 300 ma KAR uygulaması yapılır mı?