Aküden gelen kaynama sesi

chief31t

Üye
Katılım
14 Tem 2009
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
69
Merhaba arkadaşlar,
Elimde bulunan 12v 60ah aküyü max. şarz akımı 1800mA olan şarz makinesi ile yaklaşık 52 saattir şarz etmekteyim.aküden fokur fokur kaynama sesi geliyor, acaba bu ses normalmi? akü şarz oluyormudur?şarz tamamlanınca şarz makinesinin ışığının yanması lazım. hala yanmadı.şayet akü olmüşse, ölmüş aküler şarza bağlandığında nasıl bir tepki verir? tecrübeli arkadaşların bilgisinden faydalanmak isterim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
akü kaynamışsa çok zararlı çıkış gerilimi kaç volt şarj ettiğiniz cihazın.
volt fazla gelmiş kaynadığına göre
 
olçü aletiyle cihazın şarz konektörlerini boştayken ölçünce 15v aküye bağladığımda 13v ölçüyorum.pensampermetre ile ölçünce 1,45a akım ölçüyorum.
 
peki şarjdan önce akü içindeki sıvıları kontrol etmişmiydiniz. her hücreye baktınızmı sıvı seviyesinin az olmasıda kaynamasına sebep olabilir
 
her hücreye biraz saf su ilavesi zaten yapmıştım.seviye ile ilgili sıkıntı yok.akü ısınmıyor ama kaynama sesi duyuyorum.
 
aküde kaynama sesi derin şarj ve deşarj olaylarından ileri gelir . Muhtemelen akü içindeki hücrelerden birinde meydana gelen kısa devre tüm bataryayı bu bahsettiğim şekilde etkileyecek hatta gerilim düşümleri büyük olacaktır.
 
aküyü 80 saat boyunca şarzda tuttum.ortalama şarz akımı 1500ma idi ancak akü şarz kabul etmedi.anlaşılan akü ölmüş.şarzdan sonra gerilimini ölçtüm 9,5v.bu akü adam olmaz.
 
akım hiç azalmadıysa akün bitmiş
 
yok akım hiç azalmadı, ayrıyeten ben birde akünün direncini ölçeyim dedim bizim cihazı dokundurdum aküye direnç sonsuz gösterdi.eğer direnç sonsuz ise bu akım nerden geçiyor? herhalde cihazın gücü direnci ölçmeye yetmedi diye düşündüm.
 
arkadaş aküler şajdayken bu türlü kaynatma dediğimiz her zaman olur bu çıkan kaynama değil hidrojen gazı çıkımıdır birde saf su eklemişsiniz saf su daha fazla çıklarır
birde uzun zaman şarjda bekletmemeniz lazım her akü tolum çihazlarında regülatör denilen bir şey var arabalardada vardır güç kaynaklarında da birde kapalı yerde şarj ettirdiğinizde araba aküleri hidrojen dediğimiz gaz zehirlidir ona göre bide akü gözlerine ateşle yaklaşmayın patlama olur bu kaynatma dediğiniz olay arabalardada oluyor normalde birde şarj etikten sonra akünün iki kütüp başına yüksek amper bir güç uygulayın eğer bu sırada akü gözlerinden birinde kaynama varsa işte o zaman bozuktur akü
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,139
Kullanıcılar
450,985
Son üye
berkoooo

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst