Akülü matkabı adaptörle çalıştırmak için gereken amper değeri

sercim

Üye
Merahaba arkadaşlar...
Elimde BOSCH PSR12 model akülü matkap tornavida var. Uzun süre evvel aküler pert oldu. Ben de normal 12v 7AH lik akü ile kullanıyorum bunu lakin biraz zor oluyor. Matkabın orjinal akü değeri 12v - 1,2Ah. Bu matkabı çalıştırmak için minimum kaç amperlik bir adaptör almam lazım? Birde bunu hesaplamanın bir formülü var mıdır? 5A lik bir adaptör aldım ama yeterli gelmedi. Kaç amperlik bir adaptör almam gerektiğini nasıl hesaplayabilirim acaba? İlerde de baya işime yarabilir bu bilgi. Birde birşeyi merak ediyuorum. Elimde bir ton kullanmadığımız eski cihazların adaptörleri var. Bir adaptörün voltaj çıkışı ve amperaj değerini nasıl ayarlanır? Yani ben gerekli elemanları değiştirerek 12v 3a lık bir adaptörü 12v 9a ya çıkartabilir mi yim?

Son düzenleme:
Trafo ve köprü diyot ile yapabilirsiniz. Ac 16 volt 200-250 vatlık bir trafo gerekecek. 12 volt 7 amper akü ile kullanabilirsiniz.
Eleman değiştirerek gücü arttıramazsınız. 3 tane 3 amperlik adaptör ile 9 amperlik gücü sağlarsınız. Bir taneden olmaz.

benimde 12v şarjlı matkabım varıdı, birgün şarjı bitti, bende arabanın aküsünden kalbo uzatıp matkaba bagladım, matkapta yandı kablolarda, (bir deneyim);)

12 volt şarjlı tornavida için 120 W. 12 volt trafo kullanıldı.35 amper köprü diyotla doğrultma yapıldı,4700 MF. 35 v.kondansatörle fltrelendi.Çalışma iyi.El ile durdurmak mümkün değil.Israr ederseniz elinizden duman çıkabilir.Kolay gelsin.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,749
Kullanıcılar
452,478
Son üye
sergen123123
Geri