Trafik kontrolünde siz de yaşadınız mı?

evet eğitim şart kabul ediyorum, ama denetleyenlerin de eğitilmesi lazım. motorun üzerinde yasal eksoz var ve bana emir kipi kullanarak motoru kapat diyor. denetleyen bana saygı göstermezse ben ona hayatta saygı göstermem. ilki babasında büyük birisiyim. dış aksamda eksiğim yok, tamam evrak kontrolü yapacaksın, önce insan ol, sonra nezaket beklerim. ve en önemlisi kanunları ondan daha iyi biliyorum. (sıkıntılı bir durumdan dolayı karayolları kanununu hatmetmiştim.) evet eğitim şart ve sihirli kelime "lütfen"
işini layıkıyla yapan memurları ayrı tutarım. bir keresinde memur arkadaş o kadar nazik ve nezaketle davrandı ki," istersen şu nedenle bana ceza yazabilirsin" dedim, memur arkadaş "git işine abi bizim dürüstlerle işimiz yok "dedi. ne kontak kapattırdı, ne ehliyet istedi. sadece plakamı yazdıktan sonra TC istedi.

evet değerli arkadaşlar, bu gün normal turlarımdan birini atarken, hiç tahmin etmediğim bir noktada trafik denetlemesine takıldım. benim için hiç bir sorun yok. ehliyetim yeterli, aracımın vizesi ve sigortası tamam, kafamda da kaskım var. ama durduran polis memuru sanki potansiyel suçlu gibi bana yaklaşması canımı çok sıktı. hadi yaş ve motor pek uyumlu değil ama bana olan tavrı canımı çok sıktı. daha önce 4-5 kere kontrole girdim. çiçek gibi nazik sevecen polis memuru arkadaşlardı. hayırlı yolculuklar dileyip göndermişlerdi. bunlar ise ceza yazmak için bahane arayan tiplerdi. siz hiç trafik kontrolünde siz de yaşadınız mı?
Levent Kırca nın bir sarhoş şöför tiplemesi vardı meşhur . Seni görünce direk akıllarına o geldi herhalde :)

Levent Kırca nın bir sarhoş şöför tiplemesi vardı meşhur . Seni görünce direk akıllarına o geldi herhalde :)
evet kötü alışkanlıklarım var ama kurallarım da var
1- alkollüyken araç kullanmam.
2- saatim gelmedikten sonra asla başlamam.
3- bu yaşıma geldim geçirdiğim onca kazanın sadece 1 tanesinde alkollüydüm. ve kesinlikle benim hatamdı. kaza dediysem de, düştüm. sadece kendime zarar verdim.

Abi eğitim şart derken onların amirlerinin ve amirlerinin amirlerinin de ta en üst noktaya kadar eğitilmesi lazım. Şimdi burda yazarsam uygun düşmeyecek :) üç aşağı beş yukarı anladın beni. Ben sizi çok iyi anlıyorum 👍

Abi eğitim şart derken onların amirlerinin ve amirlerinin amirlerinin de ta en üst noktaya kadar eğitilmesi lazım. Şimdi burda yazarsam uygun düşmeyecek :) üç aşağı beş yukarı anladın beni. Ben sizi çok iyi anlıyorum 👍

Yani,Çorumlunun dediği ( tezekten terazinin,boktan olur gramı ) gibi.:rolleyes:

evet eğitim şart, hadi çobanlar eğitimli(mi) diyelim. bir de çayırda gezen koyunlar var. eksozu bağırınca kendilerini pistlerde sanan, ailesindeki kadınlara saygısı olmayan. makas atmayı refleks sanan, ön tekeri kaldırınca kendini şahlanan at üzerinde komutan gören koyunları direkt mezbahaya göndermek lazım.

şimdi bir de onların kirlilerini bizler burada anlatmayalım. neyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. sokakta çevirme yapanlar, o kadar aşağıdakiler ki, bütün nefretini isyanını, nemalanmamasının hırsını vatandaştan çıkarıyor. bir dönem onların bilgisayar işlerini yapıyordum. çok dürüst olanlar, ya rütbeleri düşürülüyor yada haritada yer beğeniyor. görevi ile alakalı olmayan yerlerde çalıştırılıyorlar. hepsi bir şekilde isyan. burada temizini bulmak çok zor.

ustam top speed yapıyor musunuz? sorun oluyor mu? ben de 3 tane kask var, biri scootter la beraber kullandığım polis savar. yakın yollarda nk250 ile kullanıyorum. otoyola çıkmadan şehir turu için yarım kapalı. otoyol/ uzun yol için tam kapalı. şehir içinde 70-80 zor görüyorum zaten. top speed için otoyol ve kapalı kask. siz ne dersiniz?
hep Kapalı kask kullandım. diğerleri pek güvenli gelmedi. benim top Speed im 125 otoyol inişte. motorum 2014 ybr 125cc

hep Kapalı kask kullandım. diğerleri pek güvenli gelmedi. benim top Speed im 125 otoyol inişte. motorum 2014 ybr 125cc
kask bir kere kafamı korudu, o yüzde hiç bir kaska güvenmem (hoş kafamı koruyan da kevlardı) 125 cc de 125 km az değil. bende 125 lik titan varken km teli kırılırdı. kadran 140 diyorlardı ama. şimdiki motorlarda ecu var direkt kesiciye giriyor motor.

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri