Akülerin en sağlıklı şekilde işletilmesi

kusibrahim

Üye
Katılım
7 Eki 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Merhabalar;

Hali hazırda 2V 360 Ah akülerimizden 24 tanesini kullanarak 48 V gerilim elde ediyoruz. Bu Akü grubundan 12 volt çıkış almak istiyorum. Karalayarak belirtmeye çalıştığım gibi 12 V çıkış almak istediğimde bu durumun Akü grubunun çalışmasına ne gibi olumsuz etkileri olabilir? ya da diğer bir ifadeyle bu Akü grubunun çalışmasının olumsuz olarak etkilenmeden 12 V DC giriş gerilimli bir yükü nasıl besleyebilirim ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Saygılarımla..
 
istediğin yerden 12.volt alabilirsin. ancak kulanacağın güç ne yüksek amper çekecekse devreyi etkileyebilir.
görünüşte özel bir devre gözüküyor .
 
Yüküm yaklaşık olarak 1500 W ve 6 A çekecek gibi düşünebiliriz. Buradaki altı adet aküden 12V gerilim alsam diğer akülerin işletme ömürlerini etkileyecek mi bu durum? 24 adet aküyle Hali hazırda -48 V ile beslediğim sistemlerin ihtiyacı olan gerilim ve akım seviyelerini olumsuz yönde etkileyecek bir durum oluşabilir mi?
Teşekkürler..
 
aküler konusunda tecrübeli ya da bilgi sahibi olan büyüklerimin kıymetli bilgilerine ihtiyacım var..
 
Seri çalışan akülerde,eşit yaşlanma önemli bir husustur.Böyle bir çalışma,akü ömrü yönünden uygun değildir.Ayrıca,deşarj akımının da % 20 den fazla olması,akü ömrü yönünden uygun değildir.Gücünüz ve akımınız yüksek olduğundan,ayrı bir besleme sistemi kurmanızda yarar vardır.
 
fahri bey teşekkür ederim,
peki almak istediğim 12V gerilim için bu gruba paralel olarak ek bir akü grubu bağlasam eş yaşlanma süresinde yine sıkıntı çıkarır mı bana? ya da deşarj akımının değerini değiştirir mi bu durum?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,713
Kullanıcılar
450,907
Son üye
saitdemircigil

Yeni konular

Geri
Üst