Akıllı anahtar nötr çilesi

Espentos

Üye
Selamlar sayın forumdaşlar bir sorunum var akıllı anahtar aldım ve tahmin edebilceginiz uzere nötr hattı gerek ve ne yazıkki evdeki buatlardan nötr hattını cekemiyorum cunku susta hep takılıyor ya evi kırıp dokucem yada kendimi sonunda :) Bazı yerlere ıkına sıkıla nötr hattı çekebildim fakat bu çekilemeyen yere lambayı buattan baglasam anahtara gelen Lamba cıkısına da nötr e cevirsem sizce olurmu yada nötr yerine nasıl birşey yapabilirim
Not: Lambanın oraya bu kondansatör tarzı seyler takılıyo fakat bendeki cihaz onlardan değildir. Nötrr diye tutturmakta ürün :)

Merhabalar.
Anahtar kasasına mı nötr çekmek istiyorsunuz
normalde evet fakat buat saolsun izin vermiyor hocam tesisatı yapan usta saolsun nerelerden gecirdiyse hattı yukardan sustayı salamıyorum asagıdan ilerlettim ama tıkandı buattan direk enerji versem lambaya anahtardaki bosa cıkanıda nötr yapsam diye düsünmüstüm bi can havliyle öyle yazdım fakat oda olmaz sanırım asagıya koydugum akıllı anahtar cıkıs kablosu olmadan neyi edecek demi diye aydınlandım sanırım temudan nötr istemeyenlerden alıcam nötr kısmına saat pilimi koysam diye cılgınca seyler bile geldide olmaz olmaz :)

Buattan anahtara gelen faz kablosu yada anahtardan çıkıp lambaya giden kablo,
İkisinden birinin buat tarafından bağlantısını söküp 1 kabloya 2 kablo bağlamak suretiyle 1 taraftan diğer taraftan dikkatlice çekerken buat tarafından da kablolara yol vererek çok sıkışık bir tesisat bile olsa kablo çektik çoğu kez.
Normal şartlarda dikkat ederek yapılan bu uygulama çok pratik bir o kadar da eğlencelidir.
Ama dikkatsiz davranıp çok zorlayıp kablonun kopmasına vs sebep olmakta yine bu uygulamanın hüsran tarafı

Buattan anahtara gelen faz kablosu yada anahtardan çıkıp lambaya giden kablo,
İkisinden birinin buat tarafından bağlantısını söküp 1 kabloya 2 kablo bağlamak suretiyle 1 taraftan diğer taraftan dikkatlice çekerken buat tarafından da kablolara yol vererek çok sıkışık bir tesisat bile olsa kablo çektik çoğu kez.
Normal şartlarda dikkat ederek yapılan bu uygulama çok pratik bir o kadar da eğlencelidir.
Ama dikkatsiz davranıp çok zorlayıp kablonun kopmasına vs sebep olmakta yine bu uygulamanın hüsran tarafı
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler aynı yöntemi salonda denemiştim cekilen nötr kablosu uzundu anahtarlama kablosunu da tekrar yerine cekebilmiştim hatta ama burdaki buatta tıkanıklık var sanırım kalın bant atmadıgım halde takılıyor [Tabiki kabloları birbirine kenetliyorum bant içerde sürtünmeyi azaltsın diye :)] sonlara dogru en kötü boya zamanı geldiginde buatı kırıcam hem kare buata geciş yapıcam hemde biraz yer olsun kablolarda sıkısık kucucuk buat koymuslar artık standart olarak şu kare geniş buatlara geçmek gerek ve anahtar buatlarına da alcıpan buat olsa iyi olur hem cok az daha geniş ve bu gibi akıllı anahtarlara daha iyi uyum saglıyor

Not: Nötr hattı anahtarlamalara standart olarak cekilmeli bence şu devirde herbirşey akıllı oluyor sonuçta

Sonoff'un kablolu, kablosuz akıllı anahtar sistemleri var. Kablolu olanı için ZigBee mini L2 ürünü inceleyebilirsiniz. Buat içine uygun.
Bende evin kapısını açacağını umuyordum konu başlığını görünce . Ters köşe olduk :) Eski zincirli sistemlerin herhalde yenisi çıktı diye düşündüm :) Hey gidi günler . Yalnız hocam senin şu kaliteyim diye bağıran gömleğin benim bütün forum konsantrasyonumu bozuyor . Kıskanmadan duramıyorum :)

Sonoff'un kablolu, kablosuz akıllı anahtar sistemleri var. Kablolu olanı için ZigBee mini L2 ürünü inceleyebilirsiniz. Buat içine uygun.
Zigbee ürünleri için gateway lazım ve stabil çalışmayabiliyor kesintiler yaşanıyor mini r4 var birtane kullandıgım anahtar buatının icinde ama onlarda nötr ihtiyaclı mini r4 alcak olanlar varsa göz önünde bulundursun :)
DipNot: şuanda elimde halihazırda Sonoff un m5-1c anahtarı mevcut L-in/L-out girişini taktım bi umut belki calısır diye ama yok nötr olmadan calısmam diye tutturuyo :)

Bende evin kapısını açacağını umuyordum konu başlığını görünce . Ters köşe olduk :) Eski zincirli sistemlerin herhalde yenisi çıktı diye düşündüm :) Hey gidi günler . Yalnız hocam senin şu kaliteyim diye bağıran gömleğin benim bütün forum konsantrasyonumu bozuyor . Kıskanmadan duramıyorum :)
Daha iyilerine layıksın hocam. 🙂
Zigbee ürünleri için gateway lazım ve stabil çalışmayabiliyor kesintiler yaşanıyor mini r4 var birtane kullandıgım anahtar buatının icinde ama onlarda nötr ihtiyaclı mini r4 alcak olanlar varsa göz önünde bulundursun :)
DipNot: şuanda elimde halihazırda Sonoff un m5-1c anahtarı mevcut L-in/L-out girişini taktım bi umut belki calısır diye ama yok nötr olmadan calısmam diye tutturuyo :)
Kullanmadım, aksama var mı bilmiyorum. Ancak buata sigdigindan (R2) anahtara nötr çekmeden kullanılabiliyor.

Daha iyilerine layıksın hocam. 🙂

Kullanmadım, aksama var mı bilmiyorum. Ancak buata sigdigindan (R2) anahtara nötr çekmeden kullanılabiliyor.
yok benim derdim anahtarı değistirmek yoksa dediğiniz gibi r2 ile sorunu cozerdim taktık kafayı ya hadi hayırlısı yardımın için teşekkürler hocam

Forum istatistikleri

Konular
130,574
Kullanıcılar
454,071
Son üye
LOCOCINQ

Yeni konular

Geri