Akıllı ev sistemlerinde ışık otomasyonu

Analyzer

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
192
Puanları
1
Selam,

Kendi evimin tadilatını yaparken Knx için 2x2x0.8 kablo çekeyim istedim. Ancak sonradan fark ettim ki, aslında ışıklar için otomasyona çok da gerekli olmayabilir. Işıklar anahtardan açılıp kapansa bir sorun olmaz gibi. Siz odaların ışıklarını otomasyona ne sebeple bağlarsınız? Oradaki senaryo nedir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selam,

Kendi evimin tadilatını yaparken knx için 2x2x0.8 kablo çekeyim istedim. Ancak sonradan fark ettim ki, aslında ışıklar için otomasyona çok da gerekli olmayabilir. Işıklar anahtardan açılıp kapansa bir sorun olmaz gibi. Siz odaların ışıklarını otomasyona ne sebeple bağlarsınız? Oradaki senaryo nedir?

Konut bazında işin ışık tarafı biraz konfor biraz enerji tasarrufu olarak düşünülebilir. Ancak şöyle bir sıkıntı oluşuyor o tarafta da. Örneğin bir odada ışık,panjur,klima ve yerden ısıtma gibi fonksiyonları duvardaki tek bir Termostatlı KNX anahtardan da kontrol etmek istiyorsunuz. Bunun için mecburen oraya 2x2x0.8 kablo çekmek durumundasınız.Bu durumda aydınlatmaları da KNX sistemine dahil etmelisiniz.
 
Cevap için çok teşekkürler. Akıllı ev sistemlerine aşina değilim. Işıkların otomasyonu için bir sebep aklıma gelmiyor. Perde, Panjur, klima, yerden ısıtma, duman dedektörü, pir dedektör, su-doğalgaz ana vana kontrol başka var mı aklıma gelmeyen, ne dersiniz?
 
Cevap için çok teşekkürler. Akıllı ev sistemlerine aşina değilim. Işıkların otomasyonu için bir sebep aklıma gelmiyor. Perde, Panjur, klima, yerden ısıtma, duman dedektörü, pir dedektör, su-doğalgaz ana vana kontrol başka var mı aklıma gelmeyen, ne dersiniz?

Aşağı yukarı her şeyi saymışsınız. Her bir entegrasyon ilave maliyettir, işin bu tarafını da düşününüz. Multimedya sistemlerini de düşünebilirsiniz.
 
aydınlatma, ev içi ve dışı ısı-nem-yağmur sensörleri, hareket sensörleri, güvenlik amaçlı kapı-pencere sensörlerini ekleyebilirsiniz. Gerçek anlamda akıllı ev olup da evin senaryolar dahilinde çalışmasını istiyorsanız bunlar gereklidir. Senaryo derken: Güneş battığında eğer evdeyseniz salonun ışıkları yansın, ya da gece herhangi bir odaya girersem ışık otomatik açılsın, hiç hareket yoksa da 15 dakika sonra kapansın, evde yokken güvenlik amaçlı bazı ışıkların belirli süreler için yanıp sönmesini sağlayarak evde birisi varmış izlenimi verebilirsiniz, ayrıca Philips hue ampuller ile renk opsiyonuna da sahip olur, mesela gece romantik bir film seyrediyorsanız ışıklar şu renk olup biraz loş olsun, macera filmi ise daha parlak şu şu renk olsun, müzik çalıyorsa müzik eşliğinde ışıklar renk değiştirip yanıp sönsün parti ortamı olsun vs. gibi tüm her türlü fanteziyi gerçekleştirebilirsiniz :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,691
Mesajlar
929,045
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri
Üst