Akıllı evler için elektrik tesisatı tasarımları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEMQ14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MEMQ14

Üye
Herkese selamlar.
Evimde şans eseri anahtarlarımda hali hazırda nötr hat olduğu için akıllı anahtarlar ile değiştirdim. Kırma delme kablo çekme yapmadan ufak dokunuşlarla buradaki arkadaşlarımın da yardımıyla tüm anahtarları akıllanırdım.

Teknoloji her geçen gün gelişiyor bir sürü akıllı cihaz var. Akıllı termostatlar. Akıllı perde rayları. Dijital kapı dürbünü, akıllı kapı kilitleri. Bunlar çoğu sabit cihazlar ve yakınlarında elektrik kaynakları olmasına rağmen hepsi piller ile çalışıyor.

Yakın zamanda bu tarz elektronik aletler için binalara yapılan elektrik tesisatlarında değişiklik olabilir mi? Herhangi bir kırma dökme yapmadan duvarın ya da tavanın Herhangi bir yerinden Elektrik kaynağına ulaşabilmek gibi. Şu an en azından üretilen çelik kapıların dürbün kısımlarına ve Kilit kısmına Elektrik kaynağı gelmesi bir USB çıkışı düşünülebilir. Bunu yapan bir çelik kapı üreticisi var mı bilmiyorum.

Mesela IKEA da pax dolapları istediğimiz gibi şekillendirebiliyoruz. Dolabın başından sonuna aralıklı delik delmişler. Canın sıkıldı mı Çekmeceyi En alt kattan çıkarıp en üstte taşıyabilirsin. Ya da rafları kafana göre ayarlayabilirsin.

Bu tarz bir şey ilerki zamanlarda duvarlarda da olabilir mi. Kırıp dökmeden elektrik kablosunu bir noktaya ulaştırabilmek

Son düzenleme:
Odalarda her duvarda yatay şekilde baştan başa elektrik hattı olduğunu istedin yere priz yapabileceğin şekilde tesisat yapıldığını bir video da görmüştüm yurt dışında tabi.
Günümüz teknolojisi ni hesaba katınca yenilik şart evet.
Başına gelmeyen bu duyguyu bilemez.
Buattan sigorta kutusuna veyahutta sigorta kutusundan çatı arasına çıkan fazla bir borunun o an insana verdiği mutluluğu.

Odalarda her duvarda yatay şekilde baştan başa elektrik hattı olduğunu istedin yere priz yapabileceğin şekilde tesisat yapıldığını bir video da görmüştüm yurt dışında tabi.
Günümüz teknolojisi ni hesaba katınca yenilik şart evet.
Başına gelmeyen bu duyguyu bilemez.
Buattan sigorta kutusuna veyahutta sigorta kutusundan çatı arasına çıkan fazla bir borunun o an insana verdiği mutluluğu.
Dediğinizi arkadaşın aldığı dükkana yaptırttım. Alçıpan tavanın içinde 4 köşeden birbirine çerçeve şeklinde fazladan bir boru çektirdim boşta kalacak şekilde. Yine alçıpanın 4 kenarına birer kutu eklettim ileride kablo vs ekleme olursa diye. Tesisat bitti kapı vs geldi ilaveler oldu hazır borulardan sadece alçapanı delip istedği gibi çalışıyor elektrikçi (görseli bozar diye kapak, buat istemedi).

Dediğinizi arkadaşın aldığı dükkana yaptırttım. Alçıpan tavanın içinde 4 köşeden birbirine çerçeve şeklinde fazladan bir boru çektirdim boşta kalacak şekilde. Yine alçıpanın 4 kenarına birer kutu eklettim ileride kablo vs ekleme olursa diye. Tesisat bitti kapı vs geldi ilaveler oldu hazır borulardan sadece alçapanı delip istedği gibi çalışıyor elektrikçi (görseli bozar diye kapak, buat istemedi).
Çok akıllıca düşünmüşsünüz böyle ileriye yönelik olabilecek senaryoları hesaba katarak yapılan iş ve işçilikler görüp duyunca seviniyor insan

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri