Akıllı kaçak akım rölesi

mezya eln

Profesyonel Üye
Merhaba dostlar.
Evimdeki kaçak akım rölesini değiştirmek istiyorum. Bunu usta bir elektrikçiye yaptıracağım. Mesleğim sebebi ile, teknolojinin ulaştığı günümüz şartlarının uygulandığı (birkaç müşterimde gördüğüm) ''akıllı kaçak akım rölesinden'' taktırmak istiyorum. İşinin ehli üstatların fikrine ihtiyacım var.

Merhaba dostlar.
Evimdeki kaçak akım rölesini değiştirmek istiyorum. Bunu usta bir elektrikçiye yaptıracağım. Mesleğim sebebi ile, teknolojinin ulaştığı günümüz şartlarının uygulandığı (birkaç müşterimde gördüğüm) ''akıllı kaçak akım rölesinden'' taktırmak istiyorum. İşinin ehli üstatların fikrine ihtiyacım var.

Sn üstadım , arkadaşım @Under Ground kaçak akım rölesi için yazi yazmayacağım dedim forumumuz üstatlarindan bu kezlik cevap vermek istiyorum . Özür dilerim .
Gelip geçici değil.

Sn üstadım @mezya eln bu röle uygun değildir.
Nedeni elektronik tip olması
Nerede kullanacaksınız ? ( yeri önemli)

Bu ürün şöyle takılabilir
Normal herkesin kullandığı mekanik röle kullandıktan sonra tesisat ilave veya ürün başına takılabilir.

Bu foto röle akım gerilim koruma + kakr özellikli + diğer özellikler.
Tam bilemiyorum ama 10mA den başlıyor

Sonuç. Bu ürünü kullanmak istiyorsanız
İlk sigorta sonra A tipi 30mA kakr si sonrası foto konu ürün kullanımı ile .
Tüm ürünlerin tesisat hesaplanmasında sonrası aynı amperi ürün olmalı.
Veya sigorta amperi üstü koruma ürünleri amper kullanılabilir.
Örnek
Sigorta 40A - kakr 40A - foto ürün 40A
Sigorta 40A - kakr 40A - foto ürün 63A
Foto ürün ne kadar yüksek amper olursa o kadar iyidir ( amper güvenilirlik durumu Çin malı )
Sigorta 32A - kakr 40A - foto ürün 63A

Kolay gelsin sağlıcakla kalın.

Son düzenleme:
Panonuzda yer varsa,her linye için kaçak + Sigorta olan tiplerden öneririm.Ancak,her linyenin,nötr hatlarının ayrı olduğundan ! emin olmanız gerekir.

Ekli dosyalar

• HER LİNYEDE KAÇAK AKIM.jpg
    HER LİNYEDE KAÇAK AKIM.jpg
    181 KB · Görüntüleme: 3
  • Her linyeye kaçak akım.jpg
    Her linyeye kaçak akım.jpg
    264.3 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Böyle her b.... yapıyorum diyen cihaz kendini ispatlamış bir markaya ait değilse köpekten kaçar gibi kaçarım ben olsam. Hele Çin malı olacak. Destur destur kışt kışt....
Ben daha önce bahsettiğim gibi, akılsız gerilim ve akım korumalısını almıştım. Kendim evin giriş panosuna ekledim. Bir hafta layıkıyla görevini yaptı. Sonra sayaç panosuna bir değişiklik yapmam gerektiğinde ana sigortayı kapattım. İşim bitip tekrar sigortayı açtığımda pat diye bir sesle cihaz kaput! Garantiye de ulaşamadım.
Yine de daire panosuna @arkaplan ustadın önerisi gibi eklenebilir. Zaten apartmanda mesafeden dolayı wifi üzerinden ulaşmam mümkün olmayacaktır.
Ayrıca mevzuatta açınca belli bir gecikme sonrası otomatik açabilenler kabul görmüyor diye biliyorum.

Merhaba dostlar.

K.A.R için elektromekanik tercih ediyoruz bütün çalışmalarda.
Elektronik olanları hiçbir projede kullanmadık. Sayın @otohat 'ın da değindiği üzere benim de dağarcigimda elektronik olanların yasaklandığı bilgisini anımsıyorum.

@fahri yetiş Kaşıkçı hocam gelmeseydi tatil gününde. Nedense hocayı görünce Topraklama Yönetmeliği geliyor aklıma.
K.A.R için elektromekanik tercih ediyoruz bütün çalışmalarda.
Elektronik olanları hiçbir projede kullanmadık. Sayın @otohat 'ın da değindiği üzere benim de dağarcigimda elektronik olanların yasaklandığı bilgisini anımsıyorum.
Memleketin güzide bir ürünü var aslında her derde deva. Emo da bile şehvetle eğitimini verdiler. Ona herşey serbest herhalde.

Forum istatistikleri

Konular
130,301
Kullanıcılar
453,558
Son üye
Dtsbulut

Yeni konular

Geri