Akım korumalı priz kapalı olsada anahtarında hala ışık var?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Her şey çalışıyor fişte prizde ısınma yoksa sıkıntı yoktur .
Herşey çalılıyor ısınma ses gibi sorunda yok.Sağol 😉
Her şey çalışıyor fişte prizde ısınma yoksa sıkıntı yoktur .
Birde aktifken birşey söylemek istiyorum prizimde çıkık yok ama hafifden sola yatık bu sorun olurmu?
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
@ardem hocam teşekkür ederim. Ben de prize Laptop adaptörü taktığım zaman hep mavi ışık görüyordum. Sorumu cevaplamış oldunuz. Teşekkür ederim. :D
 
Benimkiler hep mavi geliyordu. Sebebini öğrendim.

Sarı da gelmişti galiba birkaç defa.
 
Merhaba. Akım korumalı prizlerin anahtarını kapatmanız prizlerden giden gücü kesmeniz için yeterli, ışık yanmadığı sürece bu konuda sıkıntı olmaz. Uzun tatillerde, evin şalteri açık bırakılıp (buzdolabının sürekli çalışması için) evde uzun süreliğine gidilecekse ancak o zaman ev prizinden bunlar çekilmeli, onun dışında günlük kullanımlarda prizden sürekli çekilmesi gerekli değildir.

Akım korumalı prizlere kıvılcım oluşmaması için sadece kendi anahtarı kapalıyken PC, TV, vb. bağlanmalı, anahtar tam açıkken prizlere cihaz fişleri kesinlikle takılmamalıdır

Eski priz, dişi/erkek fiş, vb. içten gevşeme veya oksit katmanı, yanma, vb. yüzünden takma veya bağlantı halindeyken kıvılcım, ark, vb. oluşturabilir, akım alınan çalıştırma devresinde kesintilere yol açabilir, bu sıkıntıları olanların yenileriyle değiştirilmesi çalıştırma ve ev güvenliği açısından en uygunu olur.

Kıvılcım renkleri konusunda; örneğin kırmızı veya mavi renk kıvılcımın prizlere takarken görülmesi, AC akımın alternatif (yönünü değiştiren) özellikte olması, 0 noktasından 50 HZ’lık periyotlarında bir periyotta 2 defa geçmesi sırasında takma sırasında bu 0 noktasına tesadüfen rastlaması veya rastlamaması, takılan cihazların (alıcıların) indüktif/kapasitif özellikte olmasına göre çok değişebilir. Örneğin tasarruflu ampuller ile elektrik motorlarının takılması sırasında görülen kıvılcım renkleri mavi ve kırmızı olarak değişebilir, indüktif (self, bobinli) yüklerde genellikle kırmızı (flüoresan starterli balastlarında) ve kapasitif (kondansatörlü) yüklerde genellikle mavi renkte kıvılcımlar, laptop adaptöründe daha farklı (takılma koşuluna göre kırmızı veya mavi renkte) olabilir. Kolay gelsin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,066
Kullanıcılar
451,553
Son üye
baran.3230

Yeni konular

Geri
Üst